İstanbul’da Newroz

Barış ve özgürlüğün garantisi, emekçilerin ve halkların mücadelesidir!

Bu yıl, 17-21 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Newroz etkinliklerinin ilk adımı içlerinde İstanbul’un da bulunduğu 18 farklı kutlama ile açıldı.

İstanbul’da Kazlıçeşme meydanında kutlanan Newroz, kitleselleğine yakışır bir coşkuya sahipti.

“Öcalan’a Özgürlük, Kürtlere Statü” ana pankartının bulunduğu kürsüde sırası ile BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve BDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptıkları konuşmalarda barış vurgusu ön plandaydı.

İşçi Cephesi olarak, “Barış ve özgürlüğün garantisi, emekçilerin ve halkların mücadelesidir!” yazılı pankartımız ile alana girerken; Biji Azadiya Gelan, Zafer Savaşan İşçilerle Gelecek, Siyasi Tutsaklar Serbest Bırakılsın, Ortadoğu’ya Özgürlük İşçilerle Gelecek, Ekmek Yoksa, Adalet Yoksa, Barış da Yok! gibi sloganlarımızı beraberce haykırdık.

Günün sonunda ise, bir yıl öncesinde izin verilmeyen Newroz kutlamalarına dair terörize edici haberler yapan burjuva basın kuruluşları, 17 Mart gününe dair neredeyse barış ve kardeşliği ilan etmeye varan haberler yapmaya başladılar. Bu iki yüzlü çark ediş, özgürlük ve adaletin tek garantisinin birleşik mücadelemiz olduğunu, bizlere bir kez daha gösteriyor.

Yorumlar kapalıdır.