Bosch işçileri: Mücadeleye devam

Bursa’daki Bosch fabrikasında işçilerin Türk-Metal’den Birleşik Metal-İş’e geçmesi işveren tarafından tepkiyle karşılanmıştı. İşçileri yıldırmak için her şey denendi. İşçilerse saldırılara direnişle cevap veriyor.

Bosch işçileri, bir yıl önce Türk-Metal sendikası yönetiminin gerçek yüzünü fark edip topluca örgütlenerek Birleşik Metal-İş’e geçmek isteyince olanlar oldu. Fabrika yöneticilerinin ‘ikna’ yöntemleri ve Türk Metal’in saldırıları başarılı olmayınca bu kez işçilerin önüne hukuki engeller çıkarıldı; fabrikada yetki usulsüz bir şekilde Türk-Metal’e verildi. İşçilerin itirazı ise görmezden gelindi. Tabi, işçileri yıldırma politikasının baş aktörü işten çıkarmalar da çoktan devreye girmişti. Birleşik Metal-İş’e geçen üç işçi uydurma sebeplerle işten çıkarıldı.

İşten çıkarılan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler Bosch’un Şişli’deki Polaris Plaza’da yer alan genel merkezinin önünde çadır kurarak direnişe geçtiler. İşçilerin talebi oldukça net: hukuksuzluklara son ve işe iade. Mücadelelerinde kararlılar ve kazanacaklarını biliyorlar çünkü önlerinde yakın dönemde UPS işçilerinden BEDAŞ işçilerine kararlı direniş örneklerinin kazanımları durmakta.

Bosch işçilerinin direnişi hükümet, patron ve sarı sendika işbirliğini berrak bir şekilde bir kez daha gözler önüne seriyor. İşçilerin dayanışma içinde büyüyen direnişi ise bu üçlüye meydan okuyor.

Yorumlar kapalıdır.