Greif: İşçilerin birliği ve mücadelesi elbet zorbalığa pabuç bırakmayacaktır!

Greif fabrikası işçileri 25 Şubat tarihinde toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan tıkanma ve belirsizliğin ardından çalıştıkları fabrikayı işgal ettiler. Yaklaşık 2 aydır süren fabrika işgali sırasında işçiler seslerini duyurabilmek için hem sendikaları hem de kamuoyu nezdinde birçok girişimde bulundular. Bununla birlikte, gerçekleştirdikleri direnişe ve tüm çabalarına rağmen işçiler taleplerini karşılayacak bir anlaşma zemini bulamadılar. Bu nedenle fabrikalarında 7/24 direnişte olan ve son olarak Boğaziçi köprüsü üzerinde de bir eylem gerçekleştiren işçiler direniş ve işgale devam ettiler.

10 Nisan günü yüzlerce polisten oluşan bir kolluk gücü Greif fabrikasına müdahale ederek işçileri gözaltına aldı. Birçok işçinin yaralanmasına da yol açan bu polis müdahalesi sadece meşruiyetten değil aynı zamanda hukuktan da yoksundur, kanunsuzdur. Bu polis müdahalesi AKP hükümetinin tüm alanlarda izlediği gayri-meşru, hukuksuz hatta kanunsuz “ben yaptım oldu” politikasının bir ifadesi ve sonucudur.

Greif işçilerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Greif işçilerinin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. İşçiler derhal serbest bırakılmalı, mücadele önündeki engeller kaldırılmalı, polis fabrikadan çekilmelidir. İşçilerin birliği ve mücadelesi elbet zorbalığa pabuç bırakmayacaktır. Greif işçileri yalnız değildir!

Yorumlar kapalıdır.