Yeni Akit’in provokasyonu karşısında, DİP yalnız değildir!

Yeni Akit adlı gazete görünümlü provakasyon yuvası, 21 Nisan 2014 tarihli sayısında açıkça Devrimci İşçi Partisi’ni hedef gösteren bir “habere” imza atarak, Başbakanın toplumsal gösterilere ve göstericilere “esnaf müdahalesini” talep ettiği şu günlerde işçi sınıfının düşmanı yüzünü bir kez daha açık etmektedir.

“İhanetin DİP’i” başlıklı habere konu edilen eylem 7 Nisan 2011’de yani bundan tam 3 yıl önce Kıbrıs’ta Sendikal Platform’un ve sosyalistlerin çağrısı ile gerçekleşen ve 3. Toplumsal Varoluş eylemine destek amacını taşıyan enternasyonalist etkinliktir. Bu etkinlik boyunca dile getirilen Kıbrıs’ın bağımsızlığı ve Türk ordusunun bölgedeki işgalci varlığının son bulması çağrısı belli ki, hükümet açısından bir huzursuzluk kaynağı olmuştur.

Üç yıl sonra konuya “el atma ihtiyacı hisseden muhabir’in” acarlığı tehlikeli bir girişim olarak okunmalıdır. Zira Yeni Akit isimli bu gazete habercilikten ziyade gazetecilik kisvesi altında sistematik bir biçimde nefret suçları ile iştigal etmekte, mücadeleci kişi ve kesimlerin hayatına kast etmekte beis görmemekte ve tüm bu tutumları “düşünce ve basın özgürlüğü” maskesinin arkasına saklanarak gerçekleştirebileceğini ummaktadır.

Bu kışkırtma girişiminin ardından DİP’e yönelik olası her türlü saldırının başlıca sorumlusu Yeni Akit adı verilen bu provakasyon yuvası olacaktır.

İDP girişimi, bu kışkırtma girişimi karşısında DİP ile açık bir biçimde dayanışma içindedir.

Yorumlar kapalıdır.