Fransa’dan Kobane’ye

Yaklaşık 2 haftadır Fransa’nın çeşitli bölgelerinde Kobane ile dayanışma ve İŞİD terörünü protesto etmek için izinli ve izinsiz birçok eylem gerçekleştirildi.

Paris’te 6 Ekim günü uluslararası Charles de Gaulle havalimanı işgal edildi. 7 Ekim Salı günü de eylemler gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katılımıyla Ulusal parlamento önünde gerçekleştirilen eyleme polis müdahale etti. Ancak müdahale eyleme daha fazla insanın katılımını engelleyemedi.

Marseille’de geçtiğimiz haftadan beri günlerdir devam eden eylemlere yaklaşık 1500 kişi katıldı. Bordeaux şehrinde de eylemler gerçekleştirildi, 350 kişinin katıldığı eylemlerde Kobane selamlandı.

Toulouse’da 7 Ekim günü yaklaşık 300 kişi Capitol meydanında toplandı. Kobane’yle dayanışma çağrısı yapan gruba polis saldırdı. Kitleye cop ve biber gazıyla yapılan saldırının ardından eylem aralıklı olarak devam etti. 11 Ekim cumartesi günü yaklaşık 500 kişinin katılımıyla yine Capitol meydanında sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen eylemde “Kürdistan İŞİD’e mezar olacak” , “Yaşasın enternasyonal mücadele”, “Her yer Kobane her yer direniş”, “İşbirlikçi faşist Türkiye” sloganları atıldı.

Mulhouse kentinde açlık grevi başlatıldı, 1 hafta süren açlık grevi 11 Ekim cumartesi günü yürüyüş ile sonlandırıldı. Nice-Marseille otoyolunda 300 kişi tarafından yol trafiğe kapatıldı. Nantes kentinde oturma ve yol kapatma eylemleri gerçekleştirildi, valilikle konuşma gerçekleştirilirken, eylemler devam etti.

Strasburg’da yüzlerce katılımcıyla ulusal France 3 kanalının binasının önünde oturma eylemi gerçekleştirildi. Eylemde AKP Hükümeti’nin İŞİD’e desteğine karşı sloganlar atıldı. Strasburg valisinin konuşmasının ardından İnsanlar kanalın önünden gece yarısına kadar ayrılmadı, aynı saatlerde tren garında da eylem düzenlendi.

Avrupa’da birçok başka ülkede Kobane halkını selamlayan, verdikleri mücadeleyi destekleyen eylemler düzenlendi, düzenleniyor.

Yorumlar kapalıdır.