İDP Girişimi Tezkere Bildirisi: Kürt halkına ve bölge emekçilerine ölümü gösterip sıtmaya razı etmeyi amaçlayan Tezkere’ye Hayır!

Kürt halkına, bölgenin emekçilerine ve ezilen halklarına hayati önemdeki sorunları için çözüm ve dayanışma sunmayan Tezkere’ye hayır diyoruz! Kürt halkı, bölge emekçileri ve ezilen halkları bugün, IŞİD’in soykırımcı saldırılarıyla yüzleşmektedir. Ezidi katliamını gerçekleştiren, Bağdat ve Erbil’e dahi saldırmaktan çekinmeyen, Musul’u kontrolü altına alan, Suriye’nin kuzeyinde geniş bir alanı işgal eden IŞİD şimdi de tüm gücüyle Rojava’ya saldırmaktadır. Kobane ölümcül bir kuşatma altındadır!

Oysa AKP hükümeti bu gerçeğe rağmen Tezkere ile sadece bölgesel çıkarlarına hizmet edecek bir planı uygulayabilmenin peşindedir. Bu plan özellikle ikiyüzlü, mezhepçi ve ırkçı Suriye politikalarıyla derinleşerek paramparça olan bölge politikalarını, fırsattan istifade avantaja çevirme niyetine işaret etmektedir. Bu planı görüyor ve reddediyoruz!

İnsanlar can derdindeyken AKP hükümetinin bölgede “hasım” saydığı herkese “gününü gösterecek” dar bir politik alana sıkışması kabul edilemez! Bu politika “denize düşen yılana sarılır” faydacılığına dayanarak özellikle Kürt halkına ölümü gösterip sıtmaya razı etmeyi amaçlamaktadır. Bunun anlamı Kürt halkının -tüm barış ve çözüm söylemlerine rağmen- Türkiye’nin hamiliğine biat etmesidir. Sürekli vurgu yapılan insani ve vicdani söylemler bu gerçeği örtemez. IŞİD’in ağır silahları karşısında kendini koruyabilmek için Kürt halkının, bölgenin emekçilerinin ve ezilen halklarının eşdeğer silaha ihtiyacı vardır. Elleri arkadan bağlı birinin elinde sopa olan biriyle karşılaşması ne kadar adil ve ahlaki ise, bugün Kobane’de IŞİD ile YPG/YPJ’nin karşılaşması da o kadar adil ve ahlaki olabilir. Tezkere bu gerçeği umursamadığı gibi sonuçlarından faydalanmaya odaklanmaktadır.

Aynı zamanda bu orantısız ve acımasız karşılaşmanın çözümü olarak sunulan uluslararası koalisyon güçlerinin (emperyalizmin) bölgeyi bombalaması da tam bir intihar politikasıdır. Emperyalist demokrasinin çözüm anlayışı yanan bir kişiyi benzinle söndürme eyleminden ibarettir. Bugüne dek tersi vaki değildir. Bu nedenle Tezkere’ye hayır dediğimiz gibi emperyalizmin bölgeye yönelik her tür müdahalesine de hayır diyoruz!

Bu anlamda Kürt halkına, bölge emekçilerine ve ezilen halklarına acil çözüm ve dayanışma sunmak demek bizce, IŞİD ve benzeri yıkıcı yapılar karşısında kendilerini savunmak için, eşdeğer silah ve mühimmat edinmelerini sağlamak ve engellememek demektir. Bunun dışında ne NATO ve BM müdahalaleri ne de bu durumun bölgesel bir yansıması anlamına gelen Tezkere çözüm olmayacaktır.

Tezkere’ye de, emperyalist müdahaleye de hayır!

Kürt halkına, bölge emekçilerine ve ezilen halklarına silah ve mühimmat yardımı!

Emperyalizm Ortadoğu’dan defol!

IŞİD barbarlığına hayır! İşçilerin birliği ve halkların kardeşliğine evet!

Yorumlar kapalıdır.