Meslek liseli öğrenciler bir araya geliyor!

Meslek liseli öğrenciler, sorunlarını tartışmak, bu sorunlara çözüm üretmek ve mücadelelerini ortaklaştırmak amacıyla bülten çıkarmaya başladı! Öğrenciler, bülteni şimdilik birkaç okul olarak çıkarsalar da amaçları daha çok meslek lisesine ulaşabilmek.

Meslek liseleri, her yıl on binlerce öğrenciyi zorunlu stajlar ile ucuz işgücü piyasasına dâhil etmekte. Kimi zaman alan dışı yapılan stajlarda, yasada belirtildiği şekliyle asgari ücretin üçte birine, ancak çoğu zaman bu ücretin de üçte birine veya bedavaya, sigortasız ve esnek çalışmaya mahkum edilen meslek liseli öğrenciler, en son yapılan düzenlemeler ile üniversiteye doğrudan geçiş haklarını da kaybetti. Bunların dışında birçok iş yerinde can güvenlikleri için en ufak önlem dahi alınmamakta.

Öğrenciler baskılara karşı hem okullarında hem de işyerlerinde mücadele etmek zorundalar. Bu mücadele süreçlerinde ise en temel mücadele aygıtlarından biri olan sendikadan dahi mahrumlar. Şimdiyse mücadelelerini birleştirme amacıyla bir adım atan öğrenciler, talepleri etrafında birlik olmayı hedefliyor.

Yorumlar kapalıdır.