Dora işçileri direnişin 100. gününde de eylemdeydi

Ağır çalışma koşullarına karşı Turizm Otel Spor Emekçileri Sendikası (Tüm Emek Sen)’nda örgütlenen ve bu örgütlenme sonucu işten atılan Dora Otel işçileri direnişin 100. gününde de eylemdeydi.

Saat 9:30’da Pangaltı metro çıkışında buluşan direnişçi işçiler, Dora Direnişiyle Dayanışma Platformu ve Birleşik Haziran Hareketi Şişli Meclisi, buradan otelin bulunduğu yere bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca güzergahtaki birçok otelden turizm emekçileri eyleme alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında “Dora işçisi yalnız değildir”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları yükseltildi. Dora otelin önüne gelindiğinde, 2014’ü direnişle kapatıp 2015’i de direnişle açtıklarını vurgulayan işçiler basın açıklamasında hem kendi sektörlerinin hem de sınıfun tamamının yaşadığı sorunlara işaret ederek:

“Yaşadıkları sorunları örgütlenerek, sendikalaşarak aşmaya çalışan işçilerin karşısına ya işten atılma korkusu ya da taşeron işçi kardeşlerimiz çıkartılmaktadır. Yani sermaye bizlere ya işsiz kal ya da bu şartlara katlan demektedir. Türkiye işçi sınıfı, 2014 yılını ölerek, işsiz kalarak ya da açlığa mahkum edilerek geçirmiştir. Ancak Türkiye işçi sınufı örgütlü gücüyle birlik mücadele ve dayanışmasını yükselttiğinde kazanacağımız çok şey var. Başta yeni yıla direnişle giren sınıf kardeşlerimiz olmak üzere eşitlik, özgürlük, adalet ve barış mücadelesini yükselteceğimiz sözünü vererek, dayanışmayı devam ettirenlerle mücadele dolu yeni bir yıl diliyoruz.

Dora Otel işçileri işlerine geri dönene, işçi sınıfı sömürüden kurtulana kadar bu daha başlangıç mücadeleye devam.” diyerek sloganlarla basın açıklamasını sonlandırdı.

Dora işçileri haftaya Pazar günü saat 9’da Talimhane’de buluşarak yine Dora Otel önüne yürüyecekler. Tüm sınıf dostlarını da desteğe bekliyorlar.

Yorumlar kapalıdır.