Eyüp’te iş hukuku paneli gerçekleşti

İDP Eyüp ilçe bürosunda 30 Ocak‘ta yaptığımız panelde İDP Hukuk Bürosu avukatları mahalle halkının sorularını yanıtladı.

“İşten Atılmalara Karşı Mücadele Yöntemleri” ve “Asgari Ücret Zammı Sonrası Hak Gaspları” başlıklı buluşmamızda soba başında demlediğimiz çay eşliğinde koyu bir sohbet gerçekleştirdik. Sadece iş yerlerinde yaşadığımız sorunlara değil, yakın zamanda yaşadığımız olaylardan Türkiye ve dünya gündemine kadar pek çok şey tartıştık: İşe girerken yapmamız gerekenler, çıkarken veya çıkartılırken dikkat edilmesi gereken hususlar, üst üste gelen zamlar, asgari ücret zammı adı altında yapılan hak gaspları, kıdem tazminatıyla ilgili yapılmak istenen değişiklikler…

Sohbet sorularla zenginleşti, katılımcılar işyerlerinde yaşadıkları somut sıkıntılarla ilgili sorularını sordular. Bu somut sorunlara karşı nasıl mücadele etmemiz gerektiğini hep beraber konuştuk, öğrendik.

Sermayenin emekçilere dönük saldırılarının giderek artacağının altı çizilen sohbette önümüzdeki dönemde de toplantılar düzenlemeye devam etmemiz, dayanışmayı büyütmemiz gerektiğini belirterek paneli sona erdirdik.

Yorumlar kapalıdır.