Şişecam işten çıkarttı, Kristal-İş sessiz kaldı

Türkiye genelinde toplam 12 fabrikasında 5.800 işçi çalıştıran cam tekeli Şişecam, geçen Kasım ayında ekonomik krizi bahane ederek iki yüze yakın işçiyi işten çıkartma kararı almıştı.

Şişecam’ın geri adım atmaması üzerine Kristal-İş’in örgütlü olduğu Şişecam’a bağlı fabrikaların (Anadolu Cam, Paşabahçe ve Trakya Cam) işçileri fabrikaları terk etmeyeceklerini açıklamışlardı.

Gerekirse ben çadır kurarım!?

İşçilerin baskıladığı Kristal-İş sendikasıyla masaya oturan Şişecam yönetimi, işçilerin bir kısmını teşvik primi vererek işten çıkarttıktan sonra birçoğunu da istifa etmeye zorladı. Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş’ın “gönüllüler ve emekliliğine 1-3 yıl kalanlar teşvik alarak işten ayrılacak. Bunun dışında kimsenin burnu kanamayacak, gerekirse ben çadır kurarım” açıklamasına rağmen Kristal-İş merkez yönetimiyle anlaşan Şişecam yönetimi emekliliğine 8 yıl kalmış veya gönülsüz 165 işçiyi işten çıkarttı. İşçilerin ifadesine göre yönetime muhalif bir çizgide yer alan Kristal-İş Mersin Şubesi işten atılan işçileri savunurken yönetim hem muhalefeti bastırmak hem patronlarla uzlaşmak için mücadeleyi diğer fabrikalara yaymıyor.

Yorumlar kapalıdır.