İSKOOP işçileri kıdem tazminatı gaspına ve kiralık işçiliğe karşı eylemde

Sosyal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu İstanbul Ecza Kooperatifi’nde kıdem tazminatının gaspına ve kiralık işçi uygulamalarına karşı on bir işyerinde bugün saat 9:00-9:30 arasında iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

İstanbul’da bulunan tüm İSKOOP (İstanbul Ecza Kooperatifi) şubelerinde sendikanın tüm üyeleri ile gerçekleşen eylemde ortak basın metni okundu. “Kıdem tazminatımız iş güvencemizdir! Dokundurtmayacağız!” başlığını taşıyan açıklamada “Kıdem tazminatı hakkımızda zerre kadar dahi olsa bir kayba yol açacak hiçbir yasal düzenlemeyi kabul etmiyoruz” diyen İSKOOP işçileri, “Kıdem tazminatımız, bugünümüzü ve yarınımızı teminat altına alan en önemli hakkımızdır. Gerçek amacı, işveren örgütlerinin açıklamalarından biliyoruz. Sermaye örgütleri, ‘işten çıkarma maliyetleri çok yüksek’ diyor, kıdem tazminatımızın yok edilmesini istiyor” ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatı hakklarının gasp edilmesine sessiz kalmayacaklarını belirten İSKOOP işçileri “Türkiye işçi sınıfının en önemli kazanılmış haklarından biri olan kıdem tazminatı hakkımız için sonuna kadar direneceğiz. ‘Direnİşçi’ olacak, hakkımızı savunacağız. Kıdem tazminatı hakkımıza dokundurtmadık, dokundurtmayacağız” diyerek basın açıklamasını sonlandırdılar.

Yorumlar kapalıdır.