DİSK’ten kıdem tazminatı saldırısına karşı Beşiktaş’ta eylem

Hükümet sermaye sınıfının çıkarlarını korumaya ve emekçi sınıfların kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik haklarını ortadan kaldırmaya uğraşırken ülkenin dört bir yanında işçiler mecliste görüşüen torba yasaya karşı protesto eylemleri gerçekleştirmeye devam ediyor. DİSK tarafından organize edilen ve Beşiktaş İskele Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Başkanı Adnan Serdaroğlu net bir mesaj verdi: ‘’Eğer bu yasayı geri çekmezlerse üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve bu ülkede hayatı durduracağız.”

Hükümet ve patronlar şu anda esas olarak 25 yaş altı ve 50 yaş üstünün haklarını hedef alsalar da aslında kıdem tazminatının tamamen ortadan kaldırılmasına dönük ilk adım atılıyor. Torba yasayı geçirip ciddi bir tepki görmezlerse başka haklarımızı ortadan kaldırmak için harekete geçeceklerini unutmamalıyız. Bu saldırıların birlikte durdurulması gerektiğini belirten Adnan Serdaroğlu: ‘’Bu torba yasanın altında imzası olan bütün milletvekillerini tarihe gömeceğiz, onlar çocuklarının yüzüne bakamayacaklar. Toplumu ve işçinin bir kısmını bölenlerin diğerlerini çok mu sevdiğini düşünüyorsunuz? Vatandaşın kazanılmış haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz’’ dedi.

İşçi sınıfına ve emekçilere yönelik bu saldırının karşısında sendikalaların yaptıkları eylemler değerli olsa da yeterli değildir. Ancak genel bir sınıf seferberliği bu saldırıları durdurabilir. Bu noktada Adnan Serdaroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk-İş’e Hak-İş’e çağrı yaptık, onlar da bu yasayla başına gelecekleri kavramış durumdalar. Eğer bu yasayı geri çekmezlerse üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve bu ülkede hayatı durduracağız. İşyerlerinde 1 saat işi durdurduk, eğer bugün yasayı çekmezlerse biz yapacağımızı yapacağız, buyrun ne gerekiyorsa siz de yapın”.

Bu doğrultuda, sendikal yönetimler, söylemlerin ve sembolik eylemlerin ötesine geçerek, bu saldırıyı durdurmak için acil bir eylem planı ilan etmeli ve emekten yana kesimler bu plan etrafında kenetlenmelidir.

Yorumlar kapalıdır.