DİSK’ten kıdem tazminatının gaspını amaçlayan torba yasaya karşı eylem

DİSK, hükümetin ülkeyi sermaye için ucuz emek cennetine dönüştürme yollarından biri olarak kıdem tazminatının gaspını amaçlayan torba yasayı meclise getirmesine karşı birçok ilde işyeri eylemleri ve açıklamalar gerçekleştirdi. Bu eylemler kapsamında 3 Kasım Salı günü Kadıköy İskele Meydanı’nda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katıldığı bir basın açıklaması düzenlendi.

Yapılan açıklamada, 25 yaş altı ve 50 yaş üstünün sigortasız ve güvencesiz çalışmasının önünü açan düzenlemenin meclisten çekilmesi çağrısı yapıldı. Hükümetin geçirmek istediği yasaya göre bir kişi bir işyerinde 10 günden az çalışırsa sigortası yapılmayacak. Bu da emeklilik hakkının gaspı anlamına geliyor ve milyonlarca işçinin iş güvencesini etkiliyor.

Arzu Çerkezoğlu, hedeflenen nihai amacın kıdem tazminatının ortadan kaldırılması olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Bu her şeyden önce yaşa bağlı bir ayrımcılıktır, hukuksuzluktur. Her üç gençten birinin işsiz olduğu bir ülkede iktidarın yapması gereken, gençlerimize kalıcı ve güvenceli iş imkânı sağlamaktır. İktidar bugün gençlerimizi güvencesiz çalışmanın esnek çalışmanın pençesine atmaya çalışıyor.”

Basın açıklamasında “Kıdem tazminatıma dokunma”, “Çocuklarımın emekliliğine dokunma” ve “Torba yasa geri çekilsin” sloganları atıldı. Hükümetin ülkeyi ucuz emek cenneti yapma hayallerine geçit vermeyeceklerini belirten Çerkezoğlu, DİSK’in meydanlarda olmaya devam edeceğini ve torba yasa geri çekilmeyip görüşülmeye başlarsa TBMM’nin kapısında olacaklarını belirtmişti. Bugün ise TBMM önünde açıklama yapmak isteyen DİSK yöneticilerine polis saldırısı gerçekleşti. DİSK’in meclis önündeki eylemi baskılara rağmen devam ediyor.

Yorumlar kapalıdır.