1 Mayıs 2016: İşçi düşmanı politikalara son, çözüm işçi-emekçi hükümeti!

Bugün Bakırköy’de on binlerce işçi bir araya gelerek talep ve sloganlarını haykırdı. Saat 10’dan itibaren toplanmaya başlayan kitleler, İncirli kavşağından itibaren tüm yolu kızıl bayraklarla donattı. Biz de İşçi Demokrasisi Partisi (İDP) olarak “Başkanlık rejimine, Savaşa ve İşçi Düşmanı Uygulamalara Hayır! Çözüm İşçi Emekçi Hükümeti!” pankartlarıyla kortejimizi oluşturduk. Krizin faturasının işçilere kesilemeyeceğini, saldırılar karşısında çaresiz olmadığımızı ve çözümün bir işçi-emekçi hükümeti olduğunu söyledik. Hükümetin tüm muhalefeti ezmeye yönelik hazırladığı dokunulmazlıkların kaldırılması gibi her türden baskıcı ve gerici uygulamalara karşı sessiz kalmayacağımızı gösterdik.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde gerçekleşen ve pek çok sol, sosyalist partinin, çevrenin katılımıyla gerçekşleşen mitingde, on binlerce kişi alanı doldurdu. Bizler ne zaman kalabalık olsak, tek bir sesle taleplerimizi haykırsak İktidar Gezi’yi hatırlıyor olacak ki, tüm şehirde 24 bin 500 polisi hayatı terörize etmesi için görevlendirdi. Taksim’e çıkan tüm yollar kapatıldı, köprüler kaldırıldı. Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Zeytinburnu ve Bakırköy’de 170 kişi gözaltına alındı. Ancak iktidarın tüm çabasına rağmen kitleler dört yıl sonra İstanbul’da ilk kez gazsız, şiddetsiz şekilde bir araya gelmiş olabilmenin coşkusunu taşıyordu.

1_mayis_2016_2

“Bizleri kurtaracak olan, kendi kollarımızdır”

Karşı karşıya olduğumuz tehlike çok büyük. Barbarlık koşullarında tek tek var olma mücadelesi veriyoruz. Her gün patron cinayetine, erkek şiddetine kurban giden insanların haberini duyuyoruz. Suriye’ye kendi çıkarlarını gözeterek müdahil olmaya çalışan hükümet yüzünden sokakta can güvenliğimizden endişe ediyoruz. Bu sebeple, tıpkı 1 Mayıs’ta olduğu gibi, her gün sınıf kardeşlerimizle bir araya gelerek, bombaların patlamadığı, işçilerin işyerlerinde ölmediği ve çalışanların insanca bir yaşam sürdürebildiği koşullara ulaşmak için bir işçi-emekçi hükümetine hazırlanmalıyız! İşçi Demokrasisi Partisi olarak geleceğimizi örgütlenerek yaratalım, 1 Mayıs ile başlayalım, diyoruz. Tüm işçi ve emekçilerin işçi bayramını kutluyoruz.

Yorumlar kapalıdır.