Darbe girişiminden Gaziantep katliamına: Artık yeter!

Dün akşam yeni bir canlı bomba saldırısıyla sarsıldı Türkiye. Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir düğün esnasında gerçekleşen korkunç saldırı sonucu şu ana kadar açıklanan veriler uyarınca en az 50 kişi öldü, 94 kişi yaralandı.

IŞİD tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyoruz. Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarına sabır ve yaralılara şifa diliyoruz.

Erdoğan ve AKP hükümetinin politikaları sonucu Türkiye bir terör cehennemi haline gelmiştir. 5 Haziran 2015 tarihinden 20 Ağustos 2016 tarihine kadar gerçekleşen 16 bombalı saldırı sonucunda 300 ü aşkın kişi hayatını kaybetmiş 1600 ü aşkın kişi ise yaralanmıştır! Gaziantep saldırısından sadece 3 gün önce PKK tarafından gerçekleştirilen Van, Bitlis ve Elazığ saldırılarında ise toplamda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 295 kişi de yaralanmıştı.

7 Haziran seçimleriyle başlayan bu sürece, Erdoğan’ın başkanlık tutkusu eklenmiş ve bu doğrultuda Kürt halkına dönük bir savaş başlatılmıştır. Suriye üzerinde yansımasını bulan maceracı dış politika ise radikal İslamcı grupların Türkiye’ye nüfuzunun önünü açmıştır. Son olarak bu tabloya, Türkiye’de rejim krizinin derinleşmesinin bir kanıtı olarak askeri darbe dinamiklerinin işlemesi eklenmiştir. Geldiğimiz noktanın ana sorumlusu Erdoğan ve saray rejimidir!

Açıkça ortadadır ki Türkiye yönetilememektedir. On dört yıldır iktidarda olan bir parti ve bir lider ise yaşanan hiçbir olayın sorumluluğunu almamaktadır. IŞİD’çiler, FETÖ’cüler diyerek sorumluluğu sürekli başkalarının üzerine atmakta, kendisini mağduriyetten yeniden var etmeye çalışmaktadır. Sanki FETÖ ile de IŞİD ile de kendisinin hiçbir ilişkisi yokmuş gibi! Ancak bu sürecin asıl mağdurları emekçiler, kadınlar, gençler, Kürtler ve tüm ezilenlerdir. Hayatı var edenler bunun bedelini yine hayatlarıyla ödemektedir!

Artık yeter! Bu sürecin tüm sorumlularının istifasını istiyoruz! Çünkü sizin politikalarınızın bir sonucu olan terör saldırıları ya da darbe girişimleri sonucunda ölmek istemiyoruz!

Yorumlar kapalıdır.