Beşiktaş saldırısını kınıyoruz! Çözüm: Emek eksenli siyasal demokrasidir

Cumartesi gecesi İstanbul Beşiktaş’ta bir canlı bomba ve bombalı araçla yapılan iki saldırıda 36’sı polis 8’i sivil 44 kişi yaşamını yitirdi. 155 kişi ise yaralı. TAK tarafından üstlenilen bu saldırıyı kınıyor, lanetliyor, emekçilerin ve ezilen halkların siyasal demokrasi çerçevesinde birleşik mücadelelerini savunuyoruz. Saldırıda ölenlerin yakınlarına baş sağlığı yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Tüm bu terör saldırıları, emekçilerin ve ezilen halkların birlikte mücadele etmesine vurulmuş bir darbe niteliğinde olduğu gibi, başkanlık ve tek adamlık yolunda ilerleyen Saray’ın ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir şeye hizmet etmemektedir.

Bir buçuk yıl içinde yapılan 11. bombalı saldırı olan Beşiktaş saldırısı, sarayın tek adamlık hedefini meşrulaştırmak için kullanacağı bir malzeme olacaktır. Kitlelerin bilinçlerinde kafa karışıklığı, kendilerine ve mücadelelerine olan güvenin azalması, toplumsal korkunun artması rejimin ve egemen sınıfın işine yaramaktadır.

Ülkedeki bu korku ortamının azalması şöyle dursun her yana yayılmasının en büyük nedeninin, ebedi iktidar hedefiyle hareket eden Saray’ın, hem dışta hem de içte çözümsüz ve maceracı politikalarının bir sonucu olduğunu unutmamak gerekir. İşçi sınıfına ve ezilen Kürt halkına artarak devam eden saldırı politikaları, muhatapsızlaştırma ve imha stratejisi sorunu daha da derinleştirmekte, ülkeyi rejimin yeniden yapılandırılmasında malzeme olarak kullanılacak bir korku ve güvensizlik cenderesine çevirmektedir.

Cuma günü on binlerce polisle birlikte yapılan “Huzur Operasyonu” adı verilen asayiş operasyonundan bir gün sonra, İstanbul’un göbeğinde böyle bir saldırının gerçekleşebilir olması, İçişleri Bakanı’nın istifası için fazlasıyla geçerli bir sebeptir. Süleyman Soylu başta olmak üzere olayda ihmali bulunan tüm devlet görevlileri derhal istifa etmelidir!

Ülkedeki savaş ve korku ortamından en büyük darbeyi işçiler, Kürtler, kadınlar, öğrenciler ve tüm ezilenler almaktadır. Silahları susturacak, OHAL rejimine son verecek, demokratik ve adil bir barış ortamını sağlayacak, politik çözümsüzlüğün en büyük müsebbibi olan tek adamlık hedefine darbe vuracak tek güç tüm emekçilerin ve emekçi Kürt halkının birleşik siyasal mücadelesidir.

Yorumlar kapalıdır.