Tekno Maccaferri grevi: OHAL, işçiye gözaltıdır, grevin kırılmasıdır; OHAL kalksın!

Düzce’de, bir ayı aşkın süredir grevde olan Tekno Maccaferri işçileri, kamyon ve TIR’ların çıkışına engel oldukları gerekçesiyle 24 Ağustos’ta gözaltına alındı. Düzce Birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tekno Maccaferri fabrikasında, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı. Bunun üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi 20 işçi greve çıktı.

24 Ağustos tarihinde fabrika önünde toplanan işçiler, TIR ve kamyon giriş çıkışına izin vermedi. Fabrikaya gelen jandarma ekipleri işçileri fabrikanın kapısından ayrılmaları yönünde uyardı.

Düzce Merkez İlçe Jandarma’dan gelen yetkililer işçileri önce tehdit etti, ardından da işçileri gözaltına aldılar. İşçilerin gözaltına alınış mazereti olarak, fabrika giriş ve çıkışlarının kapatılması kullanıldı. Birleşik Metal-İş Sendikası yaptığı açıklamada ise, mal ve makine yüklü tır ve kamyonların çıkarılmasının suç olduğunu belirtti.

Biz şunun farkındayız ki, bir işçiye yapılan gözaltı, bütün bir işçi sınıfına yapılan gözaltıdır. Birimizin grevine gerçekleştirilen saldırı, hepimizin hayatlarına yapılmış bir saldırıdır. Düzce’deki grevci işçilere yapılan haksız ve hukuksuz gözaltı bir kere daha kanıtlamıştır ki bu hükümet ve onun ilan ettiği OHAL en büyük grev kırıcıdır! Bir kere daha tanıklık ettik ki, hükümet için önemli olan işçinin değil, işverenin talebidir.

Şimdi Düzce işçisinin etrafında bir dayanışma örmenin zamanıdır. Tekno Maccaferri patronu kaybederse Düzce işçisi ve halkı, grevci Aroma işçisi ve bütün emekçiler kazanacaktır. Bunun için hükümetin işçi düşmanı politikalarına dur demeli ve işçiye gözaltı anlamına gelen grev kırıcı OHAL’in kaldırılması için çalışmalıyız.

Yorumlar kapalıdır.