İstanbul’da BDS eylemi: Kudüs Filistin’dir, Filistinlilerindir!

 

Filistin için İsrail’e Boykot Girişimi’nin (BDS Türkiye) çağrısını yaptığı Filistin’le dayanışma eylemi, İstanbul Şişhane’de gerçekleştirildi. Eylemde ‘Filistin Filistinlilerindir’, ‘Emperyalizm yenilecek Filistin kazanacak’, ‘Filistin’e özgürlük İsrail’e boykot’ sloganları atıldı. Basın açıklamasında; Siyonist İsrail devletine, ABD emperyalizmine geçit verilmeyeceği, Kudüs’ün çokuluslu Filistin’in başkenti olduğu ve Filistin halkı özgürleşene dek mücadelenin bitmeyeceği vurgulandı.

ABD Başkanı Trump 6 Aralık’ta, Filistin’in tarihsel başkenti Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanımıştı. Karar üzerine Filistin halkı, Batı Şeria-Gazze-Doğu Kudüs’te eylemliliklere başlamış; İsrail devleti çatışmalarda 2 kişiyi öldürmüş, 750’den fazla kişiyi yaralamıştı.

Arap devrimleri sonrası ABD’nin bölgede egemenlik arayışı anlamına gelen bu açıklama, Filistin ve Ortadoğu halklarına açık bir saldırı olarak hayata geçirildi. 2016 yazında Siyonist İsrail’le normalleşme adımlarını atan Erdoğan’ın Trump aleyhine açıklamaları ise lafazanlıktan başka bir anlam taşımadı. Nitekim 13 Aralık günü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nda alınan kararlar da, ne ABD ne İsrail aleyhine hiçbir yaptırım öngörmedi.

Hiç şüphe yok ki Filistin’i bu ablukadan kurtaracak olan, Filistin halkının mücadelesi olacaktır.

Yaşasın Filistin halkının direnişi!

Yaşasın özgür, laik, bağımsızve birleşik Filistin!

Yorumlar kapalıdır.