Eyüp seçim süreci meclisi toplandı

25 Mart Pazar günü Ehl-i Beyt Vakfı’nda Eyüp Meclis toplantısı yapıldı.

İşçi Demokrasisi Partisi olarak toplantıya katılım sağladık. Erken seçimler yaklaşırken taban inisiyatifine dayalı, toplumsal hareketi örgütlemeye ve seçim güvenliğini sağlamaya dönük her hareketin içinde yer alıyoruz. Eyüp Meclisi de çeşitli yerellerde kurulan meclis hareketinin Eyüp ayağını oluşturmaktadır. Toplantıda çeşitli taban örgütlenmelerinin yaygınlaştığı fakat birlikte hareket etmek gerektiği ve bir araya gelme koşullarının yaratılmasının önemi vurgulandı. Seçim güvenliği ile ilgili yeni çıkarılan kanunun her türlü seçim hilesine zemin hazırladığı, seçim güvenliğini tehdit eden bu tip yasalara karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiği konuşuldu.

Toplantılar iki haftada bir düzenli yapılıyor. Seçim güvenliği ile ilgili çeşitli broşür dağıtımı gerçekleştiriliyor. 17 Mart’ta Eyüp Göktürk’te broşür dağıtımı yapıldı. 31 Mart Cumartesi günü Karadolap, Cengiz Topel ve Akşemsettin mahallelerinde, 8 Nisan’da ise Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak ”Seçim Güvenliğini Tartışıyoruz” başlıklı panele çağrı yapacak broşür dağıtımı kararı alındı. Bu dağıtımlarla topluma hitap edilerek, seçim sürecine katılımın önemi vurgulanacak.

İktidarın seçime dair çıkardığı yasa ile niyetini aleni bir biçimde göstermesi erken seçimi şimdiden tartışmaya açık hale getirdi. Muhalif kesimin taban örgütlenmesine dayalı meclis tipi oluşumlara başvurması mücadele açısından çok önemli. Adil bir seçim kaygısıyla ortaya çıkmış olsalar da bu taban örgütlenmelerini bununla sınırlamamak gerekir. Meclisleri seçim öncesinde ve sonrasında toplumsal muhalefetin temsil edildiği ve bir mücadele odağı haline getirmek, olası toplumsal seferberlikleri etkileyen bir oluşum olarak görmek ve mücadeleyi bu anlayış ile sürdürmek gerekmektedir. Meclis tipi oluşumlara bu eksenden bakarak aktif bir biçimde yer almaya devam edeceğiz.

Yorumlar kapalıdır.