Filistinlilerin Gazze’de katledilmesini kınıyor ve lanetliyoruz

30 Mart Cuma gününden beri İsrail askeri güçleri, 16 Filistinli genci öldürdü ve 1.400’ten fazlasını da yaraladı; bunlardan bazılarının durumu ise ağır. Topçu birliklerini, keskin nişancıları ve hatta uçakları kullandılar.

Gazza Şeridi’nde Filistinlilerin sessiz protestosuna sahne olan Toprak Günü gösterileri kanlı biçimde bastırıldı. Gösterilerde eylemciler, evlerine dönmek isteyen tüm mültecilerin mümkün olan en kısa sürede dönmelerini karara bağlayan 194 sayılı BM Kararı’nın uygulanması çağrısında bulundular.

Nakba Günü’ne kadar geçen altı haftada, Filistinli mültecilerin evlerine geri dönebilmeleri için birçok gösteri düzenlendi. Nakba Günü, İsrail işgalinin başladığı tarihti. Filistinliler bu tarihi, 1948 Savaşı sırasındaki ayaklanma ve kitlesel tehcirin yıldönümü olarak anarlar.

30 Mart Cuma, Siyonist İsrail askeri birlikleri, binlerce Filistinliyi yakın mesafeden hedef alarak üzerlerine ateş açtılar. Bu Filistinliler aileleriyle birlikte yürüyüş yapıyorlardı.

İşgal altındaki Filistin topraklarının doğusunda yer alan Batı Şeria’daki tüm kentler, Gazze’deki geri dönüş için düzenlenen barışçıl gösterileri ağır biçimde bastırmak amacıyla aşırı güç kullanan İsrail rejiminin zulmüne karşı toplu bir mücadele yürütüyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi, 31 Mart Cumartesi günlük yaşamın tamamen durdurulacağını, sokaklarda arabaların olmayacağını, okul, üniversite ve mağazaların kapanacağını duyurdu.

İnsan hakları savunucuları, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus’ta öğle vakti gösteri düzenleme çağrısında bulundular.

Emperyalizm ve Donald Trump tarafından desteklenen Siyonistlerin suç teşkil eden bu yeni eylemine karşı tepkiler dünya çapında yayılıyor.

Filistin halkına karşı saldırılara son!

Batı Şeria’daki ırkçı savaşa ve zulme son!

Tüm Filistinli tutsaklara özgürlük!

İsrail “Apartheid” devletine son!

Bölgede barış, ancak Filistin’de seküler, demokratik ve ırkçı olmayan tek bir devletle sağlanacaktır.

Bu devleti kabul eden Yahudiler dahil olmak üzere her vatandaşına eşit hak ve özgürlükler tanıyan bir devlet.

Emperyalizm, Filistin ve Ortadoğu’dan defol! İUB-DE olarak, bu zulmün reddine yönelik uluslararası tepkinin yanında yer alıyor ve eylem birlikleri çağrısında bulunuyoruz.

Toprak Günü’ne yönelik baskılara son!

Filistin halkının direnişine koşulsuz destek!

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE)

31 Mart 2018

Yorumlar kapalıdır.