İUB-DE Gençlik Konferansı: Dünyanın dört bir yanından gençler Filistin’i destekliyor

8 Haziran Cumartesi günü, Filistin halkının kahramanca direnişini desteklemek için İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE) Gençliğinin ilk toplantısını gerçekleştirdik. Bu konferansı, ABD’de 20 üniversitenin öğrenciler tarafından işgal edilmesiyle başlayan, Avrupa’ya yayılan ve şimdi Brezilya ve Şili’de üniversitelerdeki işgal ve görünürlük eylemleriyle Latin Amerika’ya ulaşan dünya öğrenci hareketinin yükselişinin gerçekleştiği bir zamanda düzenledik.

İUB-DE Gençliği olarak kendi ülkelerimizde bu girişimlerin birçoğunun destekçisi olduk. Bu çerçevede, temel hedeflerinden biri dünyanın çeşitli yerlerinde gelişmekte olan öğrenci intifadasını dayanışmayla kuşatmak olan bu çok önemli uluslararası gençlik buluşmasını örgütledik. Mücadeleleri ve görünürlük eylemlerini güçlendirebilmek için Filistin’le dayanışma mücadelesinin farklı ülkelerde nasıl örgütlendiğine dair deneyim alışverişinde bulunduk. Ve kuşkusuz, savaş suçlusu Netanyahu hükümetiyle İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım ve etnik temizlik planını yenmek için ve birleşik, laik, demokratik ve ırkçı olmayan bir Filistin için en geniş uluslararası eylem birliği çağrısıyla büyük bir kampanya geliştiren İUB-DE ve gençliğini de bu etkinlikle biraz daha güçlendirmiş olduk.

Bu toplantıda Arjantin, Brezilya, Şili, İspanya Devleti, Portekiz ve Türkiye’den gençlik liderlerinin konuşmalarının yanı sıra Dominik Cumhuriyeti’ndeki kardeş partimiz MST tarafından davet edilen Kaliforniya’dan bir yoldaşın katılımına da yer verdik. Konuşmalar eşzamanlı olarak İspanyolca, İngilizce ve Portekizceye çevrildi. Filistinli yoldaş Shams’ın selamının yanı sıra Türkiye’de yaşayan Filistinli yoldaş Maysam’ın ve ABD’de Filistin’i desteklemek için gelişen kampların bir parçası olan bir yoldaşın selamlamaları çok önemliydi. Enternasyonalimizin mücadeleyi desteklemeyi ve Filistin halkına en geniş dayanışmamızı gönderme olanağını elde etmeyi sürdürmesi için hepsi çok önemli katkılardı.

Tüm seksiyonlarda buluşmalar ve çevrimiçi bağlantı şeklinde hibrit bir tartışma yapıldığı için yoldaşlarımız etkinliği bizzat izleyebildi. Bu da farklı seksiyonlarda devrimci partilerimizi ve İUB-DE’nin inşasını sürdüren gençlerin birbirini görebilmesi için muazzam bir fırsat oldu. Bu ilk toplantı, gençlerin öncülük ettiği önemli bir örnek oldu. Bunu işçi hükümetleri ve sosyalist bir dünya için aynı enternasyonal çatısı altında mücadele ettiğini bilen İUB-DE gençliğini motive edecek, güçlendirecek ve büyütecek yeni etkinlikler örgütlemek için bir başlangıç olarak görüyoruz. Soykırımcı İsrail Devleti’nin Filistin halkına yönelik saldırıları sürerken, direniş de devam ediyor. İUB-DE Gençliği olarak, Filistin nehirden denize özgür olana kadar Filistin halkını desteklemek için yorulmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.

Pilar Barbas, Izquierda Socialista (Sosyalist Sol) Gençlik lideri ve Arjantin Üniversite Federasyonu Sekreteri

Yorumlar kapalıdır.