Alibeyköy-Karadolap muhtar adayı Filiz Karayutu: Mahallemizi birlikte yönetelim

Eyüp’e bağlı Karadolap mahallesinde gelenek, bu sene 31 Mart yerel seçimlerinde de bozulmuyor. Muhtarlık seçimleri için 2.500 kişiyi aşkın seçmenin katılımıyla gerçekleşen mahalleye özgü ön seçimde ilk kez bir kadın aday, Filiz Karayutu birinci çıktı. Oyların bölünmemesi adına dört dönem önce uygulanmaya başlayan ön seçim emekten, özgürlükten, adaletten yana olan adayların kendi aralarında demokratik bir şekilde seçilerek tek bir adayın belirlenmesi için yapılmakta.

Gazete Nisan olarak, ön seçimden birinci çıkan muhtar adayı Filiz Karayutu ile mahallenin sorunları ve çözümleri hakkında bir sohbet gerçekleştirdik.

Muhtar adayının kadın olmasından dolayı kadınlara yönelik talepler ağırlıkta. Kadınları evden çıkaracak ve daha görünür kılacak talepler ön planda. Mahallede kadınların kullanabilecekleri alanların azlığına dikkat çeken muhtar adayı, şu anki muhtarlığın 3 katlı bir binaya dönüştürülerek bu binanın bir katını kreş, diğer katlarını ise kadınların ve gençlerin etkinlik yapabileceği bir yer haline getirmek istediğini ifade etti. Aynı zamanda kadınların evlerinde yaptıkları ürünleri belirli dönemlerde satabilecekleri alanların yaratılması gerektiğine vurgu yaptı. Filiz Karayutu, kadınlar yaşamın her alanında var olmalarına rağmen görünür olmadıklarından dolayı bu algıyı yıkmak için emek vereceğinin teminatını veriyor.

Gençleri toplumda özneleştirebilmek ve üretkenliklerinin farkına varılması için belirli dönemlerde şenlikler ve çeşitli projeler düzenlenmesine ön ayak olacağını dile getirdi. Bu tarz etkinlikler ile gençlerin önünü açmak ve onları teşvik etmenin bu süreçte önemli bir yerde durduğundan bahsetti.

Sokak Temsilciliği kurulması ve bu temsilcilerin ayda bir defa bir araya gelip mahallenin sorunlarını tartışacaklarını ve bu sorunlara birlikte çözüm üreterek herkesin mahallede söz sahibi olabileceğini ifade etti. Amacının, farklı kesimlerden insanları ayırmaksızın halkın iradesini ortaya koyan, birlikte çözüm üreten bir muhtarlık anlayışı yaratmak olduğunu söyledi.

Yılda bir kez “Halk Şenlikleri” ve benzeri etkinlikler düzenleyip organize edileceğini ve bu organizasyonlardan elde edilen gelirin mahallede bulunan ihtiyaç sahiplerine iletileceğini belirtti. Etkinlikten toplanan paranın şeffaf, herkes tarafından denetlenebilir bir şekilde toplanacağını söyledi. Yapılacak faaliyetleri mahalleli ile birlikte organize ederek insanları bütünleştirmek gerektiğini ifade etti.

Son söz olarak “Mahallemizin sorunlarının farkındayım. Bu sorunların mahalle sakinleriyle ortak hareket ederek çözüleceğine de inancım tamdır” diyen Karayutu, Karadolap halkının desteklerini beklediğini ekledi.

Yorumlar kapalıdır.