ODTÜ Kavaklık Direnişi’ne polis saldırısı

ODTÜ Kavaklık bölgesine yapılması planlanan KYK yurduna karşı direnen ODTÜ’lülere, direnişin 55. gününde polis saldırdı. Rektörlük danışmanlarının da eşlik ettiği polis biber gazı kullandı ve gözaltılar yaptı.  Saldırıdan sonra ablukaya alınan Kavaklık’ta ağaç kesimi başladı.

Saldırıya rağmen bölgeden çekilmeyen ODTÜ bileşenleri saat 12:30’da bir basın açıklaması düzenledir. Açıklamada “Saldırının sebebi olan KYK yurdu inşaası ruhsatsız olmasının yanında ekolojik bir katliam ve ODTÜ’yü dize getirmek için yapılan politik bir saldırıdır,” diyen ODTÜ’lüler, yurdun planlanması sırasında okul yönetiminin hiçbir öğrenciye, emekçiye ve hocaya danışmadığını belirtti. ODTÜ’nün tarihinde bu gibi siyasi içerikli saldırılara maruz kaldığının altını çizerek “Bu katliamın sorumluları başta Verşan Kök ve ODTÜ yönetimi olmak üzere hâlâ yıkılmayan ODTÜ kalesini yıkmak isteyen AKP’dir. Yapılacak yurt ODTÜ’yü içeriden yıkmak için planlanmış bir Truva Atı’dır. İçeriden yıkmayı Verşan Kök ile başlatmaya çalışan AKP, yurt inşaası ile bu işgali doruk noktasına ulaştırmak istemektedir,” cümleleriyle neden ve kime karşı direniş yaptıklarını bir kez daha ilan ettiler. KYK yurduna ve çevre katliamına karşı direnişe devam edileceğini “Verşan Kök’e ve emir eri olduğu iktidara sesleniyoruz: Bugün yaşanan korkunç saldırıda arkadaşlarımızı darp ettiniz, biber gazıyla saldırdınız ama bilin ki direnişin 55. günü biter, 56. günü başlar!” çağrısıyla belirten ODTÜ bileşenleri, açıklamanın sonunda taleplerini belirtti:

“Gözaltındaki arkadaşlarımız acilen bırakılmalıdır!”

“Polis derhal üniversiteyi terk etmelidir!”

“ODTÜ yönetimi polis ile işbirliğine son vermelidir!”

“KYK yurdunun yapımı iptal edilmelidir!”

“ODTÜ yurdunun yönetimi ODTÜ’ye ait olmalıdır!”

Ayrıca açıklama sırasında kalabalık, “Her yer ODTÜ her yer direniş”, “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganlarını sık sık attı.

Son olarak, yurt inşaatının ilerleyen saatlerde mahkeme kararı ile durdurulmasına karşın ağaçların kesilmesi devam etmekte ve bölgeye polislerin eşliğinde çok sayıda inşaat araçları getirilmekte.

Yorumlar kapalıdır.