Cargill işçileri direnişlerine devam ediyor

Cargill’in Bursa Orhangazi’deki nişasta fabrikasında çalışan 14 işçi, Tekgıda-İş sendikasında örgütlenmeye başladıkları için 17 Nisan 2018 tarihinde işten çıkarıldılar. Cargill’de daha öncesinde de yedi işçi sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmıştı. Bu yedi işçi 2015 ve 2018 yıllarında görülen mahkemeleri kazanmış ve Yargıtay, sendikal faaliyetlerinden dolayı işçilerin işten çıkarıldığına karar vermişti.

Cargill işçileri, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmalarından dolayı başlattıkları ve Covid-19 nedeniyle ara verdikleri direnişlerine 17 Ağustos Pazartesi günü saat 13.00’de devam ettiler. İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Fasdat Gıda’nın önünde eylem düzenleyen işçiler buradan Cargill’e seslendiler. Cargill işçilerinin açıklamasında, patronların sendikal örgütlenmeyi engellemek ve işçileri sömürmek amacıyla uyguladığı baskılara değinildi.

Fasdat Gıda önünde açıklama yapan işçiler; “Tedarik zinciriniz içinde yer alan ve hizmet aldığınız Türkiye Cargill işletmesinde devam eden insan hakları ihlalleri ile ilgili sizi bilgilendirmek istiyoruz” diyerek Fasdat Gıda’ya da seslendi.

Cargill işçileri son olarak, Fasdat Gıda’nın Cargill ile olan iş ve hizmet ilişkilerinden dolayı şirket bünyesinde yaşanan insan hakları ihlallerine sessiz kalmaması ve sendikal haklara saygı göstermesi gerektiğini de belirttiler .

Yorumlar kapalıdır.