Direnişlerini sürdüren Cargill işçilerine İşçi Demokrasisi Partisi’nden dayanışma ziyareti

İşçi Demokrasisi Partisi, Tekgıda-İş sendikasına üye oldukları için 17 Nisan 2018’de haksızca işten çıkarılan Cargill işçilerinin, Cargill genel merkezinin de yer aldığı Palladium Tower önündeki direnişlerine destek ziyareti gerçekleştirdi.

Cargill’e karşı açılan davada, direnişlerinin 864. gününde olan Cargill işçilerinin ekonomik gerekçelerle değil sendikal nedenle işten çıkarıldıkları yönünde çıkan mahkeme kararı sonucunda, Cargill sendikal tazminata mahkûm edildi ve işçilerin işe iadesine karar verildi. Cargill işçileri sendikal tazminatlarını alarak başka bir yerde çalışma imkanlarının bulunduğunu, ancak direnişlerine devam etmelerinin sebebinin işe iade haklarının tanınması ve işçi sınıfının mücadelesinin ilerletilmesi olduğunu dile getiriyorlar.

Cargill işçileri ailelerinden uzak kalmak pahasına 864 gündür mücadelelerini sürdürüyorlar. Örneğin, bir işçi kardeşimiz 2 haftalık evli olmasına rağmen, evinden uzakta mücadelenin içerisinde olmaya devam ediyor. İşçilerin bu mücadeleci tutumlarının hedefi, sadece kendileri için değil hem diğer işçiler hem de tüm işçilerin çocukları için daha adil çalışma koşullarının inşasına katkıda bulunmak.

İşçilerin şu sözleri örgütlü mücadelenin önemini ortaya koyuyor: “Bizim başından itibaren bütün ihtimallere karşı bir planımız var. Gerek Bursa’da gerek İstanbul’da gerçekleştiğimiz bütün direnişler planlı. Cargill yönetimi işe iade davasını kazanmamıza rağmen bunu kabul etmiyor. Bu sebeple direnişimizi farklı bir şekilde devam ettirme kararı aldık. Direnişlerimizi Cargill’in tedarikçi şirketleri önünde gerçekleştirmeye ve hakkımızı aramaya devam edeceğiz.”

Mücadelelerinden asla vazgeçmediklerini ve vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Cargill işçileri, bütün sendikaları, partileri ve emek dostlarını 10 hafta boyunca her pazartesi günü gerçekleştirecekleri basın açıklamalarına ve kararlı mücadelelerine destek olmaya çağırıyor. Cargill işçilerinin planladıkları basın açıklamalarının tarih ve yer bilgilerini aşağıda okuyucularımızla paylaşıyoruz.

CARGILL İŞÇİLERİ BASIN AÇIKLAMASI PROGRAMI

  • 24 Ağustos Pazartesi, Assan Gıda
  • 31 Ağustos Pazartesi, Coca Cola
  • 7 Eylül Pazartesi, Pepsico
  • 14 Eylül Pazartesi, Haribo Pamir Gıda
  • 21 Eylül Pazartesi, Unilever
  • 28 Eylül Pazartesi, Mondalez Kent
  • 5 Ekim Pazartesi, Eti
  • 12 Ekim Pazartesi, Nestle
  • 19 Ekim Pazartesi, Dr. Oetker
  • 26 Ekim Pazartesi, Modern Karton

Yorumlar kapalıdır.