HDP’ye siyasi operasyon: Tutuklananlar bırakılmalı! Dava sonlandırılmalı! Kayyum uygulamasına son verilmeli!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “Anayasa Mahkemesi kapatılsın, yerine Divan-ı Ali kurulsun” önerisinin de gösterdiği üzere icraatın kitaba değil kitabın icraata uydurulduğu, kuşkusuz sınırları sermaye birikimiyle ve iki seçim arasıyla çizili, bir siyasi keyfiyet dönemindeyiz.

Bu nedenle elde Anayasa kitapçığı, “ama gösteri ve yürüyüş anayasal hak” demenin bugün pratik bir karşılığı yok. İç politikadan dış politikaya dek yönetimde tutarlılık, mantık, denge, öngörülebilirlik hiç olmadığı kadar, bu keyfiyet çerçevesinde, geçersiz hale getirilmiş durumda.

İktidar blokunun çıkarları dönemsel olarak neyi gerektiriyorsa, bir talan, yağma ve yaptım oldu mantığıyla, tüm devlet kurum ve imkânları o yönde seferber edilerek gereği yerine getiriliyor. HDP’ye yönelik siyasi operasyonun anlamı da budur.

Bugün gerekçe altı yıl önceki 6-8 Ekim Kobane olaylarıdır. Bir başka meselede Gezi eylemleri olabilir. Konu demokratik hak ve özgürlüklerin ihlali açısından sık sık Kürtlerin kapısını çalsa da orada kalmadığı ve kalmayacağı açıktır.

Söz konusu Kürtler olduğunda iktidarın gerekçelerine hemen “ikna” olanlar unutmamalıdır. Halk TV’yi, akla ziyan “Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı yayın yapma” gerekçesiyle beş gün kapatan da, 40 yıl Fethullah Gülen hareketine karşı mücadele etmiş yazarlarla dolu Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine FETÖ bağlantısı üzerinden dava açan da aynı iktidardır. Hepsi siyasi operasyonlardır.

Bugün Türkiye’de akla gelecek her kurum ve kişi darbe planı yapmaktan terörle irtibatlı ve iltisaklı olmaya kadar her tür suçlamanın, her an muhatabı olabilir ve olmaktadır. O yüzden hak, hukuk, adalet deniyorsa, demokratik hak ve özgürlüklerden bahsediliyorsa meşrebine göre davranmaktan, ikiyüzlü tutumlardan vazgeçilmelidir.

HDP’ye siyasi operasyonun amacı iktidarın sandıkta ve siyasette bileğini bükemediği rakibini, yargı ve kolluk kuvveti marifetiyle tasfiyedir. Saray rejimi Kürt alerjisini kullanarak, milliyetçi, şoven duyguları körükleyerek, yaptığı her şeye eyvallah denecek bir ortam yaratma peşindedir. Hedef açıktır; olası 2023 seçimlerini kazanmayı garanti altına almak! Üç yıllık karnesinin de gösterdiği üzere Türk tipi başkanlık rejiminin alametifarikası kriz üretmek ve krizlerden beslenmektir. Kürt kartını devreye sokarak onay alma peşinde koşan bu yıkıcı, işçi-emekçi düşmanı bloka onay da, geçit de vermeyelim!

HDP’ye siyasi operasyona hayır! Tutuklananlar derhal bırakılmalı! Dava derhal sonlandırılmalı! Kars dahil kayyum atanan tüm belediyeler sandıkta kazananlara iade edilmeli!

Yorumlar kapalıdır.