Kadıköy Belediyesi işçileri grevde

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube ve Kadıköy Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması üzerine 2 bin 300 işçi 16 Şubat gece yarısı itibarıyla greve çıktı. İşçiler, taleplerinin kabul edilmemesi halinde greve çıkacaklarını 5 Şubat’ta ilan etmişlerdi. Sekiz aydır süren görüşmelerde bazı idari maddeler kabul edildi ancak ücretlerle ilgili maddelerde anlaşmaya varılamadı.

Dün saat 13:30’da yapılan basın açıklamasında alım güçlerinin ciddi oranda düştüğünü ve teklif edilen zammı kabul etmediklerini bildirdiler. “Direne direne, direnişten zafere”, “Susma haykır, sözleşme haktır”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla mücadeleye devam etme kararlılıklarını vurguladılar. Bedel ödemekten korkmadıklarını belirten işçiler taleplerini kabul ettireceklerini, istedikleri zammı alacaklarını ve sefalet ücretlerine çalışmayacaklarını “İşçiler sizin köleniz değil” sloganıyla haykırdılar.

Grevin başlaması üzerine Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, ikramiyeler hariç toplam net gelir en düşük 4 bin 972 TL olacak şekilde en düşük ücretliye yüzde 38 zam yapıldığı belirtildi. Ancak işçiler böyle bir teklifin söz konusu olmadığını, işverenin son olarak 3 bin 200 TL ücret ve ilk yıl için yüzde 7, ikinci yıl içinse yüzde 8 zam teklif ettiğini açıkladılar. Açlık sınırının 2 bin 600 TL, yoksulluk sınırının ise 8 bin 600 TL olduğu ekonomik kriz koşullarında, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranında bile zam alamadıkları için öfkeli olan işçiler haklarını alana kadar grev kararından vazgeçmeyeceklerini söylüyor.

Yorumlar kapalıdır.