Kod-29 ile işten atılan Migros işçileri direnişlerine devam ediyor

Sendikalaştıkları için ücretsiz izne çıkarılan Migros depo işçileri, direnişlerinin 52. gününde, Kod-29 gerekçe gösterilerek tazminatsız işten çıkarıldılar. Kod-29 ile işten çıkarmanın gerekçesi “işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı” olarak gösterilse de biz sıkça yaşanan deneyimlerimizden biliyoruz ki, bu yasa, sendikalaşan işçileri tazminatsız işten çıkarmanın tek yolu. Patronlar için “ahlaksızlık” işçilerin sendikalaşması ve hakkını araması.

İşten çıkarılan Migros depo işçileri direnişlerini Anadolu Grubu genel merkezi önüne taşıdı. Kararlı bir şekilde genel merkez önünde direnişlerini sürdüreceklerini ve işe iade edilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getiren işçiler “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları ile mücadelenin önemini vurguladılar. “Migros direnişi Kod-29’u yenecek” sloganını atan işçiler bundan önce ücretsiz izne karşı mücadele ettiklerini, artık Kod-29’a karşı da mücadele edeceklerini ifade ettiler.

Migros işçileri hafta içerisinde 11.00-17.00 arasında Ümraniye’de bulunan Anadolu Grubu önündeki direnişlerine devam edecekler. Migros işçileri ve işçi sınıfı ile dayanışmak ve Kod-29’a karşı mücadele etmek isteyen herkesi direnişlerine destek vermeye çağırıyorlar.

Direnişlerinin 52. gününde Migros depo işçilerini Kocaeli’ndeki direniş alanlarında ziyaret ettik.

Yorumlar kapalıdır.