Gazze Bağımsız İşçi Komiteleri Sendikası’ndan Fayez Elemare, Gazze’deki güncel durumu değerlendirdi

İşgalci İsrail rejiminin Gazze ve Mescid-i Aksa’daki son saldırıları ertesinde, Gazze Bağımsız İşçi Komiteleri Sendikası’ndan Fayez Elemare ile sürece dair gerçekleştirdiğimiz kısa röportajı okurlarımızla paylaşıyoruz.

Gazze’deki güncel durum nedir?

İsrail’in şu ana kadar 9’u çocuk 25 Filistinli’yi öldürdüğü ve 115 kişiyi yaraladığı Gazze’de, İsrail tarafından evler, topraklar ve sokaklar bombalanıyor ve sayılar sürekli artıyor. İsrail saldırganlığı şu dakikaya kadar durmadan devam etti.

İsrail neden Gazze’deki Filistinlilere saldırıyor?

İsrail, Gazze’de Filistinlilere saldırıyor; çünkü Filistin direnişi, İsrail’in Kudüs’teki Filistinlilere yönelik uygulamaları, işgalci askerlerin ve yerleşimcilerin El Aksa Camii’nde ibadet edenlere yönelik saldırıları, İşgal altındaki Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesindeki vatandaşların evlerine el konulması ve Filistinlilerin mahallelerinin boşaltılması karşısında ve kadınların, çocukların, yaşlıların ve gençlerin basın ve kameralar önünde dövülmeleri ve tutuklanmalarının durdurulması için İsrail’i uyardı.

Gazze’de insanlar direniş için nasıl örgütleniyor?

Filistin direnişinin, tüm Filistinli grupların dahil olduğu ve İsrail işgaline ve başta Kudüs, El Aksa Camii ve Şeyh Jarrah mahallesinde olmak üzere, Filistinlilere yönelik saldırılara karşı ortak eylemler organize eden bir yapısı var.

ABD, Avrupa ve Arap hükümetleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Filistin halkı, yetmiş yıldan fazla bir süredir acı çekiyor; İsrail işgalinden ve İsrail hükümetinin, kendi yerleşimcilerini hareket ettirmemesine rağmen Filistinlilere karşı uyguladığı günlük ihlallerden muzdarip. Ayrıca, bu hükümet İsrailli yerleşimcilere Kudüs’teki Filistinlilere saldırmaları ve evlerine el koymaları konusunda da destek veriyor. İsrail, Kudüs’ün Şeyh Jarrah mahallesindeki Filistinli vatandaşların evlerine el koydu ve bu evleri Yahudi yerleşimcilere verdi.

Bütün bunlar, tüm dünyanın gözleri önünde, hükümetlerin herhangi bir müdahalesi olmadan gerçekleşiyor; bu yüzden, Filistin halkı İsrail’in Filistinlilere yönelik ihlallerini izleyen, buna seyirci kalan hükümetleri tarafından da eziliyorlar.

İşgalci İsrail’e karşı meşru mücadelelerinde Filistin halkıyla dayanışma içinde olan özgür halklara selamlarımızı iletiyoruz.

Fayez Elemare, Bağımsız İşçi Komiteleri Sendikası, Gazze’nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampından

Yorumlar kapalıdır.