Gazze Bağımsız İşçi Komiteleri Sendikası’ndan milletvekili Juan Carlos Giordano ile dayanışma mesajı

Gazze Bağımsız İşçi Komiteleri Sendikası olarak, İsrail ve temsilcilerinin Arjantin’de Sol Cephe-Birlik bileşeni Sosyalist Sol’un mücadeleci milletvekili Juan Carlos Giordano’ya dönük karalama kampanyasını şiddetle kınıyoruz. Gazze Şeridi’ndeki saldırıların karşısında durarak İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’teki Filistinlilere yönelik katliamcı ve soykırımcı işgal politikalarını eleştirdiği ve Filistinlilerin özgürlüğünü ve bağımsızlığını desteklediği için Giordano’nun Arjantin Ulusal Kongre’sinden ihraç edilmesine dönük girişimleri de kınamaktayız.

Sendikamız, Arjantin Parlamentosu’na bu karalama girişimini reddetmesi ve Yoldaş Giordano’nun yaptığı gibi Filistin halkının mücadelesini desteklemesi için çağrıda bulunmakta.

Ayrıca Arjantin Ulusal Kongresi’ni bu kampanyayı dikkate almamaya ve hem haklı Filistin davasını hem de dünyadaki tüm özgürlük mücadelelerini savunanlara dönük bu tür karalamaları demokrasi ve ifade özgürlüğü bağlamında kabul etmemeye davet ediyoruz.

Dünyanın tüm özgür halklarını Yoldaş Giordano’yu desteklemeye ve kendisine yönelik karalama kampanyasını durdurmaya çağırıyoruz.

Özgürlük, bağımsızlık ve kendi kaderini tayin hakkı için verdiğimiz meşru mücadelemizi destekleyen Yoldaş Giordano’ya Gazze Şeridi, Filistin’den selamlarımızı ve minnettarlığımızı iletiyoruz.

Yaşasın özgür Filistin!

Yaşasın Filistin halkının mücadelesi!

Gazze Bağımsız İşçi Komiteleri Sendikası, Filistin

Yorumlar kapalıdır.