Ahmet yoldaşı anmanın ideolojik-politik anlamı

Vefatının ikinci yılında yoldaşımız Ahmet Doğançayır’ı mezarı başında andık. Toprağına el sürdük. Çiçeklerimizi bıraktık. Temmuz sıcağının arasına karışan yağmur ve esintilerin eşlik ettiği hüzün ve gururla İşçi Demokrasisi Partisi’nden yoldaşları olarak mezarı başında Ahmet’imizin devrimciliğini, mücadelesini anlattık. İşçi Demokrasisi Partisi onun ilk gençliğinde temelini attığı İşçi Cephesi akımının üzerine inşa oldu. Uğruna yaşanmaya değer bir mücadeleyi miras bırakmış oldu Ahmet yoldaşımız bizlere.

Ahmet yoldaşımız gerçek bir kalenderdi. Az ve öz konuşurdu. Konuştuğunda kendini dinletirdi. Emek verene saygı duyar, doğru işin hakkını teslim etmekten kaçınmazdı. O yüzden gerçekten sevilir, örnek alınırdı. Kibirden, sahtekârlıktan, afra tafradan hoşlanmazdı. Hoyratlıktan nefret ederdi. Yeri geldiğinde yapılması gerekeni yapmaktan çekinmezdi. Az sözden, çok işten yanaydı. Ama körü körüne iş de yapmazdı. Bütün yoldaşlarının bildiği üzere okumaktan, öğrenmekten, sorgulamaktan, yazmaktan hayatının son anına kadar hiç vazgeçmedi. Merakı, çabası, hevesi ve ürettikleri bu nedenle biz yoldaşları için bir kılavuz anlamına geliyor. Bunu yaşatmaya, taçlandırmaya mutlaka devam edeceğiz.

Kuşkusuz sadece nasıl yaşadığımız değil nasıl hatırla(n)dığımız, onları nasıl dile getirdiğimiz, geçmişi nasıl andığımız da ideolojik-politik bir anlam ifade ediyor. Ahmet yoldaşımız hayatı boyunca sınırsız, sınıfsız, sömürüsüz bir dünyaya inandı. Bu amaç doğrultusunda elinden geldiğince mücadele etti. Bedel de ödedi. Onu mezarı başında artısıyla eksisiyle ama mücadelesiyle anmamızın ideolojik-politik anlamı her şeyden önce bu düş ortaklığına sahip çıktığımızı ifade etmekti. Onun mücadelesinin ayak izlerini takip etmenin anlamı bizce bütün hayatı boyunca inandığı, parçası olduğu ve mücadelesini verdiği değerleri ete kemiğe büründürmektir. İşçi Demokrasisi Partisi bizce Ahmet yoldaşımızın uğruna mücadele ettiği her şeyin gerçeğe dönüşmesinde, somutlanmasında bir aşamayı temsil ediyor.

O yüzden mezarı başında İşçi Cephesi flaması ve İşçi Demokrasisi Partisi bayraklarıyla yoldaşları olarak onu anarken gönül rahatlığıyla hep bir ağızdan tekrar ettik: “Toprağın bol olsun Ahmet yoldaşımız, rahat uyu, mücadelen mücadelemiz olmaya devam ediyor. Unutmadık, unutmayacağız!”

Yorumlar kapalıdır.