Adkotürk’te grev devam ediyor

İndomie Adkotürk’te grevin 34. gününde İşçi Demokrasisi Partisi (İDP) olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. İşçi gazetemiz Gazete Nisan’ı işçilere dağıttık. Onurlu mücadeleleri ve haklı grevleri üzerine sohbetler gerçekleştirdik.

Sendika hakkı ve toplu iş sözleşmesi (TİS) mücadelesi veren işçiler, Tekirdağ Valisi ile sorunlarının çözümü için görüşmek isterken, yine grevde olan Bel Karper işçileri ile birlikte kolluk kuvvetlerinin şiddetine maruz kaldı. Çok sayıda işçi gözaltına alındı. Patronun sendika düşmanlığıyla mücadele ederken, aynı zamanda devletin kolluk kuvvetlerinin patronun yanında saf tutarak hukuksuzluğa göz yumması, işçiler arasında büyük tepkiye neden oldu.

Grevin ilk gününden itibaren kararlı bir biçimde duran işçiler, mücadelelerine devam ederek sendika ve TİS hakları için grevi kazanımla sonuçlandırmak istiyorlar. İndomie Adkotürk işçilerinin bu onurlu mücadelesinin kazanımla sonuçlanması bütün işçi sınıfının bir kazanımı olacaktır. Halihazırda bütün işçilere dayatılmak istenen güvencesiz, sendikasız, TİS’siz bir çalışma düzenine karşı İndomie Adkotürk işçilerinin mücadelesi en büyük yol göstericimiz oluyor. Yaratılmak istenen bu sömürü düzenine karşı bütün işçi sınıfının cevabı Adkotürk işçilerinin cevabı ile aynı olmalıdır. En temel anayasal hakları olan sendika hakkı için mücadele verirken işçilerin bu zorluklar ve hukuksuzluklarla karşılaşması kabul edilemez. İşçilerin önündeki bütün engellerin kaldırılması ve sendika hakkının acilen tanınması için işçilerin kararlı mücadelesinin yanındayız.

Adkotürke sendika grevle girecek!

Adkotürk işçisi yalnız değildir!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

Yorumlar kapalıdır.