Adkotürk’te grev başladı

Çerkezköy’de Indomie marka noodle’ları üreten, 570 kişinin çalıştığı Adkotürk fabrikasında 129. günlük direnişten sonra grev süreci başladı. İşçi Demokrasisi Partisi’nin (İDP) grevin ikinci gününde ziyaret ettiği grev alanındaki işçiler, sendikanın fabrika içinde çoğunluğu sağlayıp toplu iş sözleşmesi masasına oturana kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını coşku ve kararlılıkla belirttiler.

Tekgıda-İş sendikasının örgütlü olduğu fabrikada önce bazı işçiler sendikalaştıkları için Kod-29 bahanesiyle işten çıkarılmışlardı. Bunun üzerine direnişe geçen işçiler tam 129 gün direndiler. Bu süre içinde sendikal örgütlenme fabrika içinde de devam etti. Adkotürk fabrikasında sendikalaşmaya ve toplu iş sözleşmesi hakkına dönük tüm çabalara karşı patronun “buraya sendika girmeyecek” tavrı bir anayasa ihlalidir.

Pandemi sürecinde işten atmaların sözde yasak olduğu bir dönemde sadece sendikalaştıkları için birçok işçiyi Kod-29 bahanesiyle işten çıkaran Adkotürk patronu, şimdi grev süreciyle karşı karşıya. Üstelik birçok işçi tüm yıldırma ve korkutma faaliyetine karşı fabrika içinde kararlılıkla örgütlenmeye devam etmekte.

İDP olarak güvenceli bir iş, insanca çalışma koşulları ve ücret için mücadele eden ve anayasal hakları olan sendikalaşma özgürlüğünü kullanan Adkotürk işçilerini selamlıyor, bu mücadelede sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Adkotürk’e sendika grevle girecek! Yaşasın işçilerin birliği!

Yorumlar kapalıdır.