Xiaomi-Salcomp işçileri sendikal hakları için direnişte

Xiaomi ve ortağı Salcomp’un İstanbul Avcılar’da yaklaşık 800 işçinin çalıştığı fabrikasında sendikal mücadele sürüyor. Yeni kurulan fabrikada kötü çalışma koşulları ve düşük ücret dayatmasına karşı işçiler, TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası’nda hızlıca örgütlenerek yeterli çoğunluğu sağlamıştı. Bunun üzerine patron, Kod-29’un sözde kaldırılmasından sonra yerine gelen Kod-49’la yüzlerce işçiyi işten atarak sendika düşmanlığını göstermiş oldu.

Fabrika içindeki sendikalı işçiler iş durdurarak, işten atılan arkadaşlarına destek veriyor. 13 Eylül günü yüzlerce işçinin katıldığı iş bırakma eyleminin ardından dün İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’da Türk Metal’in dayanışma eylemleri gerçekleşti. Bugün (16 Eylül) Tekirdağ’da kurulu olan, Türk Metal’e bağlı Kale Kilit ve Arçelik fabrikalarından desteğe gelen işçilerle beraber direniş fabrikanın önünde, müzik eşliğinde, coşkulu ve kararlı bir şekilde devam etmekte.

Xiaomi-Salcomp işçileri, patronun sendikanın yetkisini tanıyarak toplu iş sözleşmesi masasına oturmasını ve işten atılan işçilerin geri alınmasını talep ediyorlar. İşçi Demokrasisi Partisi olarak; sendikal hakları için, daha iyi bir çalışma hayatı ve ücret için direnen işçilerin haklı mücadelesinin yanındayız. Biliyoruz ki atılan işçilerin kararlı mücadelesi ve içeride üretimi durdurarak yarı yarıya azaltan sendikalı işçilerin iş bırakma eylemleri sürdükçe patron masaya oturmak zorunda kalacak ve böylece Xiaomi-Salcomp işçilerinin sendikal mücadelesi başarıya ulaşacaktır.

Yorumlar kapalıdır.