Bakırköy belediyesinde grev kararlılıkla sürüyor

Belediye-İş üyesi Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevi coşkuyla sürüyor. Bugün İşçi Demokrasisi Partisi olarak ziyaret ettiğimiz grevin 24. gününde, Türkiye’nin çeşitli illerinde Belediye-İş’in örgütlü olduğu belediyelerden sınıf dayanışması için gelen işçilerin de katılımıyla kitlesel bir yürüyüş gerçekleşti. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

İşçiler, yüzde 0 zam dayatması ve toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinin tanınmaması karşısında greve devam ediyorlar. Yapılan basın açıklamasında, geriye dönük haklar ve enflasyon oranında zam taleplerinin arkasında oldukları ve mücadeleden geri durmayacakları vurgusu yapıldı. Resmi enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığı, işçilerin enflasyona ezdirilmemesi için grevde oldukları, belediyenin bu gerçeği kabul ederek masaya oturması gerektiği şu sözlerle dile getirildi: “Kimse bizi test etmesin. Gerçek enflasyon yüzde 40-50’lerdeyken kimse komik tekliflerle gelmesin. Sabrımızı zorlamasın. Sizin katlarınız, yatlarınız, makamlarınız olabilir. Bizim aldığımız ücretten başka gelirimiz, ekmeğimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Ekmeğimiz için her şeyi göze alacak kararlılıktayız.”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklamasının ardından halay ve türkülerle eyleme devam edildi. Ardından belediye önüne toplu bir şekilde gelinerek, burada da sloganlarla talepler dile getirildi. Bakırköy belediye işçilerinin haklı grevlerinin yanındayız. İşçilerin TİS ve grev hakları için verdikleri mücadelede yanlarında olarak mücadelelerinin büyütülmesi ve kazanımla sonuçlanması için sınıf dayanışmasını yükseltmeye devam edeceğiz.

Yorumlar kapalıdır.