Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevi kararlılıkla sürüyor

Belediye İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevi 80 günü aşkındır kararlılıkla devam ediyor. Sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan işçiler, soğuk havaya rağmen grev meydanını bırakmıyor.

13 Ocak günü İşçi Demokrasisi Partisi (İDP) olarak gerçekleştirdiğimiz ziyarette, işçilerle grev süreçlerine ilişkin sohbet ettik. Gazete Nisan’ın son sayısını ve “Ekonomik çöküşe ve tek adam rejimine karşı: Emek ittifakının inşası için mücadeleye!” bildirilerimizi onlarla paylaştık. İşçiler, Belediye Başkanı’nın grevlerini ve taleplerini görmezden gelerek masaya oturmamasına ve CHP’nin bu duruma ses çıkarmamasına ilişkin tepkilerini dile getirdiler. Helalleşme çıkışı yapan CHP yönetimine işçilerin cevabı ise “Helalleşmeye işçilerden başlayabilirsiniz” oldu. İktidara alternatif olacağını söyleyen CHP’nin Bakırköy Belediyesi işçilerini görmezden gelmesi ikiyüzlü bir politikanın ürünüdür. İktidar alternatifinin iktidarı aratmayacağı, Bakırköy Belediyesi işçilerinin taleplerini göz ardı etmesinde görülebiliyor.

Gerçek enflasyonun yüzde 80’lere dayandığı bu ekonomik çöküşte işçilere reva görülen komik zamlar kabul edilemez. Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevi ekonomik çöküşün faturasını işçi sınıfına kesmeye çalışanlara en iyi cevap! Ülkenin içinde bulunduğu bu durumdan tek çıkış yolunun mücadeleleri birleştirmekten ve işçi ve emekçiler için sınıfçı bir alternatifin inşasından geçtiğini biliyoruz. Bunun için bir işçi emekçi ittifakına acil olarak ihtiyacımız var!

Yorumlar kapalıdır.