Siyonist zindanlardaki Filistinli mahkûmlara özgürlük!

İşçilerin Uluslararası Birliği — Dördüncü Enternasyonal Uluslararası Yürütme Komitesi (İUB-DE UYK)

Filistin halkının direnişi sürüyor.

Filistin halkının soykırımcı Siyonist İsrail devletinin işgaline karşı kahramanca mücadelesi devam ediyor. İsrail’in Gazze’yi bombalamasından 11 gün sonra gelen Mayıs ayındaki ateşkesin ardından, İsrail ordusunun Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik giriştiği tacizler ile suçlar durmadı.

Hava saldırıları sona erdikten sonra, İsrail güvenlik güçleri binlerce Filistinli eylemciyi yakalamaya ve tutuklamaya başladı. Şu anda İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 4650 Filistinli var ve bunların 520’si hapishanelerde herhangi bir resmi suçlama olmaksızın tutuluyor; İsrail buna idari yargılama öncesi gözaltı diyor. 2021’in başından bu yana İsrail güçleri 5500’den fazla Filistinliyi gözaltına aldı. Uluslararası medya sessiz kalırken rağmen İsrail, o zamandan beri aralıklı olarak ateşkesi ihlal ederek Gazze’ye yönelik bombardımanlarına Haziran ayında yeniden başladı.

Filistin halkı bu saldırılara, Gazze’de ve işgal altındaki topraklarda seferberliğe girişerek karşılık verdi. Temmuz ayından bu yana, İsrail bombardımanlarına, Filistinlilerin evlerinden tahliyesine ve Siyonist yerleşimcilerin toprak işgaline karşı Gazze’yi İsrail’den ayıran duvarın etrafında, Kudüs’te ve işgal altındaki topraklarda birçok gösteri düzenlendi.

İşçilerin Uluslararası Birliği — Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE) olarak Siyonizm’in bu yeni saldırılarını reddediyoruz. Filistin topraklarının tamamında laik, demokratik ve ırkçı olmayan tek bir devletin kurulması talebi şeklindeki adil çözümün çerçevesinde Filistin halkının direnişini desteklemeye devam ediyoruz.

6 Eylül’de muhteşem bir eylemle altı Filistinli mahkûm, Gilboa kasabasındaki yüksek güvenlikli bir hapishaneden kaçtı ve günler sonra tutuklandı. Bu olay, kaçan mahkûmları desteklemek için başlayan gösterileri yeniden alevlendirdi. Bu kapsamda 21 Eylül’den bu yana 1380 Filistinli tutuklu, İsrail cezaevlerinde kendilerine yönelik sürekli taciz ve şiddeti protesto etmek için açlık grevine başladı.

İUB-DE, Filistin halkının mücadelesiyle dayanışmanın iki katına çıkarılması ve Siyonist hapishanelerdeki tüm mahkûmların özgürlüğü için çağrıda bulunuyor.

Yorumlar kapalıdır.