ABD: 20 bin liman işçisi Rus kargo firmalarıyla çalışmayı reddediyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken, ABD liman işçileri Rus gemilerinden gelen veya Rus gemileri için getirilen herhangi bir kargoyu yüklemeyi veya indirmeyi reddettiklerine dair bir bildiri yayımladı.

The Seattle Times gazetesine göre, 20 bin işçi üyesi olan Uluslararası Liman ve Depo İşçileri Sendikası (ILWU) tarafından yayımlanan bildiri ABD’nin Batı yakasındaki 29 limanı kapsıyor.

ILWU başkanı Wille Adams yaptığı açıklamada “Ukrayna halkıyla dayanışma anlamına gelen bu eylem kararıyla birlikte, Rus işgalini haklı bir biçimde mahkum ettiğimize dair güçlü bir mesaj veriyoruz” dedi.

Long Beach Limanı İcra Direktörü Mario Cordero, Rusya’dan gelen kargo miktarının çok fazla olmadığını dikkat çekti. 2021’de limandan geçen 9,4 milyon konteynerden sadece 11.497’si  Rusya’dan gelmişti.

Los Angeles Limanı İcra Direktörü Gene Seroka da benzer bir değerlendirme yaptı: “Rusya ile ticaret ihmal edilebilir düzeyde. Los Angeles Limanı’ndaki tüm kargoların yüzde 1’inin onda ikisinden azı Rusya’dan geliyor.”

Sendika yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın işgalini “milyonlarca masum erkek, kadın ve çocuk dahil 40 milyondan fazla insanı tehlikeye atan bir saldırganlık eylemi” olarak nitelendirdi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Uluslararası Liman ve Depo İşçileri Sendikası, Amerika Birleşik Devletleri’nin Batı kıyısındaki 29 limanda yaklaşık 20 bin güçlü işçisiyle derhal yürürlüğe girecek şekilde, giriş yapan herhangi bir Rus gemisini veya Rus kargosunu yüklemeyi veya boşaltmayı reddedecektir.”

1937 senesinde kurulan Uluslararası Liman ve Depo İşçileri Sendikası, Amerika Birleşik Devletleri’nin Batı kıyısından ve Kanada ile Hawaii’den liman işçilerini bir araya getiriyor.

Yorumlar kapalıdır.