Grev hakkı çiğnenen Seyhan Belediyesi işçilerinin yanındayız!

Adana’nın Seyhan ilçesinde, Seyhan Belediyesi’ne bağlı İmar A.Ş’de çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi sürecinde önerilen sefalet ücreti dayatmasını kabul etmedikleri için 14 Şubat’ta teklifi reddettiklerini açıklamış ve ardından grev kararı almışlardı. Bunun üzerine işçiler CHP’li belediye yönetiminin baskı ve tehditleriyle karşılaştılar. Buna boyun eğmeyen işçiler ise belediye içinde farklı bölümlere sürgün edildiler.

Buna rağmen, daha yüksek bir ücret ve sosyal haklar için greve gitme kararlılığından vazgeçmeyen işçiler, bu sefer de sendika yönetimi eliyle teklife boyun eğdirilmeye çalışıldılar. İşçilerin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel-İş sendikası, alınan grev kararını hiçe sayarak maddelerde hiçbir değişiklik yapmadan Seyhan Belediyesi ile anlaşmaya gitti ve toplu iş sözleşmesini işçi temsilcilerinin haberi olmadan imzaladı. Geçtiğimiz yıl İstanbul Kadıköy ve Maltepe Belediyelerinde de işçilerin grevleri Genel-İş sendikasının işverenle yaptığı işbirliği ve işçilere yönelik dayatma ile sonuçlanmıştı.

İşçiler, şimdi Seyhan Belediyesi’nde yeniden maruz bırakıldıkları bu dayatmayı kabul etmiyor ve kararın geri alınması ve haklarının verilmesi için mücadele kararlılığını ortaya koyuyor.

İşçi demokrasisini işletmek ve işçi iradesinin tecelli etmesini sağlamak sendika olmanın temelidir. Grev işçilerin hakkı ve en önemli aracıdır! Seyhan Belediyesi işçilerinin haklı mücadelelerinin yanındayız.

Yorumlar kapalıdır.