ETF işçilerinin direnişi tüm baskılara rağmen sürüyor

İşçi Demokrasisi Partisi, fabrika önünde direnen ETF işçilerini direnişlerinin 63. gününde ziyaret etti. Çoğunluğu kadınlardan oluşan ETF Tekstil işçileri, patronun fabrikayı kapatma bahanesi ile işten atılmıştı ve patron, işçilerin hakkı olan kıdem tazminatları ile ödenmemiş maaşlarının yüzde 40’ının ödenmesini teklif etmişti. Bu teklifi kabul etmeyen işçilerin çoğunluğu, üç dönemdir Toplu İş Sözleşmesi (TİS) yaptıkları Deriteks sendikası öncülüğünde direnişe geçtiler.

Fabrika patronu, arabuluculuk sisteminden faydalanarak işçilerin direnişini kırmaya, bir yandan da o süre zarfında fabrika makinelerine tedbir konmasını engellemek için aceleyle makineleri fabrikadan çıkarmaya çalışıyor. Bu nedenle direnişteki işçiler daima polis gözetiminde bulunuyorlar. Makinelerin fabrikadan çıkarıldığı saatlerde kolluk güçlerinin baskısına, tehdide ve gözaltına maruz kalan işçiler tüm baskılara ve yıldırmalara rağmen direnişlerini kararlılıkla sürdürüyorlar.

Direnişteki işçiler arabuluculuk sisteminin işçilerin lehine değil aleyhine olduğunu ve patronların işçilerin haklarına daha kolay bir şekilde el koymalarına yaradığını söylüyor. İşçilerin temel talebi kıdem tazminatlarının ve ödenmemiş maaşlarının yüzde 40’ını değil tamamını alabilmek. Bunun için de yağmur çamur, gece gündüz demeden direnişlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ediyorlar. İşçi Demokrasisi Partisi olarak işçilerin taleplerinin ve mücadelelerinin yanındayız. ETF işçilerinin onurlu mücadelesini selamlıyoruz!

Direne direne kazanacağız!

Yaşasın sınıf dayanışması!

Yorumlar kapalıdır.