Bel Karper grevi 200. gününde kararlılıkla sürüyor

Tekgıda-İş’te örgütlü Bel Karper işçilerinin, patronun sendika düşmanlığına karşı çıktıkları grev sürüyor. Sendika hakkı ve toplu iş sözleşmesi (TİS) için başlattıkları mücadelede Bel Karper grevi bugün (2 Aralık 2021) 200. gününe girdi. İşçiler, bu süre içerisinde patronun tüm saldırılarına, grev kırıcı girişimlerine, kolluk kuvvetlerinin saldırılarına ve devlet kurumlarının patron yanlısı tutumlarına rağmen geri adım atmadan mücadeleyi sürdürmeye devam ettiler.

Bel Karper grevinin 156. gününde patron, işçilerin mücadelesi sonucunda TİS masasına oturmayı kabul etti ancak süreç henüz bitmiş değil. Patronun TİS masasına oturduktan sonra bile işyerine işçi sokmaya çalışarak grev kırıcılığı yapması işçilerin kararlı mücadelesiyle engellenmişti. 200 günün ardından işçiler, sendika fabrikaya girene ve TİS imzalanana kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlılar.

Çünkü bu mücadelenin ardında önemli bir birikim mevcut. 20 yıla yakındır süren sendikal örgütlenme çabaları, sendika yetkisi için mahkemelerde geçen 6 yıl, yetkinin alınmasının ardından patronun işçileri işten çıkarmasına karşı sürdürülen 3 aylık direniş ve bugün 200. gününe girilen grev!

İşçi Demokrasisi Partisi olarak, onurlu bir yaşam ve ücret için anayasal hakkını kullanarak sendikalı olan ve mücadele eden Bel Karper işçilerini selamlıyor, mücadelelerin sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.

Bel Karper işçilerinin dediği gibi:

“Hak verilmez alınır, doğru. Ama nasıl alınır? Örgütlü güçle! İşte o güç burada, Tek Gıda Bel Karper grev çadırında! O zaman bir kez daha söyleyelim: Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”

Yaşasın Bel Karper işçilerinin mücadelesi!

Yorumlar kapalıdır.