Bel Karper’de grev tüm coşkusuyla devam ediyor

Çorlu’da kurulu olan Bel Karper gıda fabrikasında grev devam ediyor. İşçi Demokrasisi Partisi grevlerinin 23. gününde olan Bel Karper işçilerini ziyaret etti. Grevci işçilerle sohbet edilerek Gazate Nisan dağıtımı yapıldı.

23. günde patron, üretimi devam ettirmek ve grevi kırmak için fabrikaya taşeron işçi sokmaya çalıştı. Patronun grev kırıcılığı işçilerin kararlı duruşu sayesinde püskürtüldü. Grev kırıcılara müdahalenin ardından patronun talebiyle grev alanına gelen jandarma, işçileri fabrika kapısından uzaklaştırmak istedi. Girişlere müdahale edilmemesini isteyen jandarmaya işçiler grev kırıcılığın yasak, grevin ise yasal bir hak olduğunu hatırlattı. Tekgıda-İş sendikası örgütlenme uzmanı Yunus Durdu jandarma ve Çorlu kaymakamı ile grev alanında yaptığı konuşmada 6 yıldır örgütlenmeye çalıştıklarını, bu 6 yılın sonunda Çalışma Bakanlığından yetki alındığını, fakat Fransız firmasının bu yetkiyi tanımayarak toplu iş sözleşmesi hakkını tanımak istemediğini, bunun üzerine greve çıktıklarını hatırlatarak jandarma ve kaymakamdan işçilere değil, yasaları tanımayan şirkete müdahale edilmesini istedi.

Patronun grev kırıcı ve yasa tanımayan tutumuna karşı işçiler, kararlı bir şekilde grevlerine devam edeceklerini ve hakları olan sözleşmeyi yapacaklarını vurguladı. İşçi Demokrasisi Partisi adına yapılan konuşmada yasal hakları olan sendikal örgütlenmeyi yapan ve greve çıkan işçilerin haklı mücadelelerinin her zaman yanında yer aldıkları vurgulandı.

Yorumlar kapalıdır.