İBB işçileri direnişlerini kararlılıkla sürdürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist var” diyerek hedef göstermesi sonrası haksız bir şekilde kod 42 bahane edilerek işten çıkarılan İBB işçileri direnişlerini belediye önündeki Saraçhane Parkı’nda sürdürüyor. İşçi Demokrasisi Partisi’nin direnişin 48. gününde ziyaret ettiği işçiler, talepleri karşılana kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ettiler.

Kendileri dışında içerideki birçok işçinin baskı, mobbing ve esnek çalışmaya maruz bırakıldığını söyleyen işçiler İBB’deki işçi kıyımının önümüzdeki süreç içinde sürebileceğini ilettiler. Ayrıca 48. günde yapılan açıklamada artık bu hukuksuz uygulamaya karşı işçilerin sabrının taştığını ve direnişin sadece Saraçhane Parkı ile sınırlı kalmayacağı belirtildi ve “gerekirse taleplerimizi İBB önünde, CHP il merkezi önünde ya da Belediye Meclisi’nin toplantılarında haykıracağız” denildi.

Direnişteki işçiler “haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan bütün çalışanlar koşulsuz şartsız işe iade edilmelidir” diyerek bu sorunu İBB ile adil bir şekilde sonuçlandırmak istediklerini belirttiler. Son olarak direnişin başından beri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşme talepleri reddedilen işçiler İmamoğlu’nun salı günü Makine Mühendisleri Odası’na ziyareti sırasında İmamoğlu’yla yoğun çaba sonrası beş dakika görüşme fırsatı yakaladılar. Fakat “hukuki olarak bunu yapmak zorundaydık” cevabı dışında bir şeyle karşılaşmadılar. İşçiler sürecin devam edeceğini ve bir sonraki hafta içi görüşme ayarlanabileceğini söylediler.

Yorumlar kapalıdır.