Taksim bombalı saldırısını lanetliyoruz! Korku ikliminin yaratılmasına izin vermeyelim!

İstanbul, Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıyı vahşi bir terör eylemi olarak lanetliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Böylesi saldırılar, ülke halklarının 2015-16 yılında yaşadığına benzer bir baskı ortamının yaratılmasına ve emekçi halkın birlik ve mücadelesinin zarar görmesine neden olacaktır.

Ayrıca, toplumu korku atmosferine sürüklemek dışında bir amacı olmayan, halkın haber alma özgürlüğünü gasp eden, iktidarın “yayın yasağı” ve internet erişimi kısıtlaması uygulamaları da derhal son bulmalıdır. Ve hükümet yayın yasağından önce, elindeki tüm istihbari olanaklarla bu saldırıyı neden önleyemediğini açıklamak zorundadır.

Hükümetin asli görevi vatandaşların can güvenliğini korumak olmalıdır. Ancak iktidarın maceracı ve saldırgan dış politikası, geçmişte de deneyimlediğimiz üzere ülkeyi bu tip saldırılara açık hale getirmektedir.

Aynı zamanda 2015-16 yıllarında gördüğümüz üzere hükümet terör saldırılarının faillerine etkin soruşturma uygulamamış ve gerçek sorumlular tümüyle yargı önüne çıkarılmamıştır. Benzeri bir sürecin Taksim saldırısında da işletilmemesi adına süreç şeffaf bir şekilde, halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanmadan işletilmedir. Aksi durumda toplumda yükselecek olan baskı ve korku ortamının siyasi sorumluluğu mevcut iktidarda olmaya devam edecektir.

Yorumlar kapalıdır.