Senendec Devrimci Gençlik Koordinasyonu: İnfaz makinenizi kıracağız!

Aşağıda okuyucularımızla, Senendec Devrimci Gençlik Koordinasyonu’nun, İran’daki molla rejiminin eylemcileri idam etmeye başlamasına karşı, 10 Aralık’ta gerçekleştirdiği açıklamasının Türkçe çevirisini paylaşıyoruz.

***

Hükümdarlığın yaralı yılanı bir çıkış yolu bulmak için kafasını kapıya ve duvara vuruyor. İslam Cumhuriyeti’nin infaz makinesi, devrimci hareketin lokomotifini korkutmak ve durdurmak için elleri kelepçeli ve kendilerini savunma hakkı olmayan tutsaklarımızı kullandı. Yanlış bir sanrı…

Bu hareketin lokomotifinin İran’daki İslami kapitalist sistemi yıkana, yani zafere ulaşana kadar durmak istemediğini daha önce söylemiştik. 

Tutuklananları sistematik ve organize bir şekilde öldürerek, sokak protestocularına ateş ederek, insanların evlerine gece baskınları yaparak, akranlarımızın yaralı ve ölülerini kaçırarak ve çalarak, öğrencileri, öğretmenleri ve işçileri tehdit ederek ve sindirerek İslam Cumhuriyeti her türlü insanlık dışı oyunlar ve alçaklıklarla sadece havanda su dövüyor. Bu yolla bırakın halkı korkutmayı, kendi paralı askerlerine bile moral veremiyor. 

Muhsin Şikari’nin idam cezasına çarptırılması ve infazı yozlaşmanın boyutunun göstergesidir. Bu aynı zamanda hükümetin çaresizliğinin de doruk noktasıdır. Ve bunlar kitleleri korkutmuyor. Tersine binlerce insan sokaklarda yerlerini alıyor. Devrimcilerin Homan Abdulahi’nin ailesiyle dayanışma içinde bir araya gelmesi… Kum Azad Üniversitesi öğrencilerinin Emir-Hüseyin Ghazizadeh Hashemi’nin bu üniversiteye girişini protesto etmesi ve “Yozlaşmış bir sistem ve cani misafirler istemiyoruz” gibi sloganlar atması… Rasam Karaj Üniversitesi’nin protesto toplantısı… Senendec halkının greve çıkan dükkanların rejim tarafından kapatılmasını önlemede sergilediği birlik ve beraberlik… Kermanşah, Zahidan, Tahran, Senendec, Sagguz, Karaj, Arak ve diğer şehirlerde son birkaç gecedir güçlü bir şekilde yapılan eylemler… Ülke çapında gelişen dayanışma… Javanrud ve Mahabad dahil olmak üzere Kürdistan şehirlerine dayanışma için ilaç paketleri gönderilmesi… İslam Cumhuriyeti rejimine duyulan öfke, tiksinti ve mücadelenin merkezi haline gelen cenaze törenleri ve 40. gün anmaları… Bunlar rejim çetelerinin kalbine öyle bir korku salmıştır ki, cenazeleri kaçırıp geceleri gömmeye, mezarlık girişlerini kapatarak insanların toplanmasını engellemeye ve törenlere saldırmaya çalışmaktalar. 

Kasten adam öldürmek, infaz bu rejimin son silahıdır. İnfaz kararlarının arkasında siper olanların, uyduruk egemenliklerinin son setidir!

Geride bıraktığımız 80 gün boyunca özgürlük ve eşitliği sağlamak, kapitalizmin egemenliğini yıkmak, özgür ve eşit bir dünya kurmak için zincirlerimizle birlikte korkularımızı da bir kenara attığımızı gösterdik.

Ölüm makinenizi, infaz ve işkence makinenizi, Ortaçağ ceza kurumlarınızı yerle bir edeceğiz.

Sonuna kadar dik duracağız; arkadaşlarımızın kanları üzerine yemin ediyoruz!

Bastırma, tehdit ve hapis artık bizleri korkutmuyor. Esirlerimizi serbest bırakın, katliam ve infaz sisteminizi durdurun ve Muhsin Şikari’nin infazı ve dökülen diğer kanlar için İran halkından bir an önce özür dileyin. Bu acil talebimizdir.

Yaşasın özgürlük, yaşasın eşitlik, yaşasın cinayetin, şiddetin ve infazın olmadığı bir dünya!

Senendec Mahallelerinin Devrimci Gençlik Koordinasyonu

10 Aralık 2022

Yorumlar kapalıdır.