İDP, TİP listelerinden seçimlere katılıyor!

İşçi Demokrasisi Partisi (İDP), 14 Mayıs parlamento seçimlerine ilişkin tutumunu açıkladı. Parlamento seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerine desteğini daha önce açıklamış olan İDP, TİP listelerinden seçimlere girme kararı aldı. İDP’nin açıklaması şu şekilde:

14 Mayıs’ta gerçekleşecek parlamento seçimlerinde, Emek ve Özgürlük İttifakı (EÖİ) çatısı altında, iki burjuva düzen ittifakından ayrı bir seçeneğin yükseltiliyor olmasının emekçiler ve ezilen, sömürülen kitleler açısından önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu açıklamıştık. Aramızda bulunan çeşitli politik farklılıklarla birlikte, parlamento seçimlerinde EÖİ bileşenlerine oy çağrısında bulunacağımızı belirtmiştik.

Bu tutumumuzu, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) listelerini İşçi Demokrasisi Partisi (İDP) adaylarına açma önerisi çerçevesinde bir adım öteye taşıdık. İDP olarak, Tek Adam rejiminden emek eksenli bir kopuş seçeneğinin yükseltilmesi yönünde, TİP listelerinden seçimlere girme kararı aldık.

Seçimlere ve sınıf mücadelesinin diğer alanlarına ilişkin, emek ittifakı anlayışımız çerçevesinde, TİP’le uzunca bir süredir yoldaşça bir temelde görüşmeler gerçekleştirmekte ve depremzedelerle dayanışma kampanyalarında olduğu gibi kimi alanlarda ortak faaliyetler yürütmekteydik. Bu görüşmelerin ve faaliyetlerin odağında, burjuva düzen partilerinden bağımsız, sandık ve sokak siyasetini birleştiren emek eksenli bir seçeneğe duyulan yakıcı ihtiyaç bulunuyordu. Bu bağlamda, TİP’in listelerini diğer sosyalist kesimlere açma tutumunu böylesi bir emek ittifakına giden yolda değerli bir adım olarak görüyoruz. 

İDP adayları İstanbul birinci, ikinci ve üçüncü seçim bölgelerinde ve İzmir ikinci bölgede “Emekçiler Yönetmeli” şiarıyla seçim çalışmalarına dahil olacaklar. Bütün bu çalışmaların gerek seçim sürecinde gerekse de sonrasında baskıcı Tek Adam rejiminden ve kapitalist sömürü düzeninden köklü bir kopuşu hedefleyen bir siyasi seçeneğin yükseltilmesine katkı sağlamasını diliyoruz. 

Emekçiler yönetmeli!

İşçi Demokrasisi Partisi

Yorumlar kapalıdır.