İDP’li vekil adayı Duru: “Çözüm için emekçiler yönetmeli”

Aşağıda okuyucularımızla, İDP kurucusu ve üyesi Görkem Duru’nun, TİP listesinden İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olarak TİP’in Pendik İrtibat Bürosu açılışında yaptığı konuşmanın metnini paylaşıyoruz.

***

Dün Kadıköy’de belediye işçileriyleydik, bugün buradayız, buradan da Tuzla’ya geçeceğiz. Türkiye İşçi Partisi’nden mücadele dostlarımız da her yerdeler. Evet, her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Tüm gücümüzle. Ve evet nereye gitsek emekçi halkımız sorunlarından bahsediyor. Çünkü sorunumuz çok. Ama unutmayalım, sorunun olduğu yerde çözüm de vardır! O yüzden her yerdeyiz, o yüzden buradayız! Çözüm var demek için!

Evet, Türkiye’de bir demokrasi ve özgürlük sorunu var. İşçilerin sendikalı, güvenceli çalışması fiilen engelleniyor. Hemen her alanda kazanılmış haklarımıza dönük saldırılar var. Hemen her yerde baskıyla karşılaşıyoruz. Kadınlar erkek şiddetine maruz kalıyor, özgürce yaşayamıyor. Gençler gelecek kaygısıyla yaşamaya mahkum. Saray rejiminin yarattığı özgürlük sorunu saymakla bitmez. Ama çözümü yok mu? Elbette var. Sorun rejimse, çözüm yeni anayasa! Haklarımızı, özgürlüklerimizi güvence altına alacak emekten yana yeni bir anayasa. Nasıl mı? Emekçilerin, kadınların, gençlerin, halkların bizatihi katılımıyla yazılacak yeni bir anayasa. Ve bu anayasayı hazırlayacak bir Kurucu Meclis için emekçi kitlelerin seferberliği. 

Türkiye’de ekonomi sorunu var. Evet, ekonomik kriz var. Ama biz emekçiler krizin faturasını ödeyip her gün yoksullaşıyoruz. Fakat patronlar her gün kârına kâr katıp zenginleşiyor. Ekonomide bir paylaşım sorunu var. Ama onun da çözümü var. Çözüm için, alım gücü ezilen biz emekçiler ücretlere 3 ayda bir gerçek enflasyon oranında zam talebiyle birleşmeli! 

Çıkarını savunanlar olmaz diyecekler. Kaynak yok diyecekler. Bal gibi de var kaynak. Ama bizler, emeğimiz üzerinden borçlanıp zenginleşenlerin borçlarının sorumlusu değiliz. O nedenle cevabımız, dış borç ödemeleri durdurulmalı! Kaynaklar emekçiler yararına kullanılmalı! Özelleştirilen tüm sektörler tazminatsız kamulaştırılmalı!

Buradayız, bir aradayız! Çünkü sorunlarımızın çözümü var. Birlikte mücadele irademiz var. Emin olun, eğer biz emekçiler birlik olursak, birlikte mücadele edersek çözülmeyecek sorun, aşılmayacak engel yok. Yeter ki birlik olalım. Çünkü biliyoruz, Erdoğan gitmeli ama rejim de değişmeli! Ve bunun için mücadelemiz sürmeli. Çünkü çözüm için emekçiler yönetmeli!

***

Duru’nun konuşmasının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Yorumlar kapalıdır.