El Ehli Hastanesi Katliamı’nı lanetliyoruz! Siyonist İsrail’le ilişkileri kesin! Filistin Direnişi’ne tam destek!

Siyonist devlet bu akşam saat 20.00 sularında, içinde doktorların, hemşirelerin, sivil görevlilerin, hastaların, yaralıların, çocukların, yaşlı kadın ve erkeklerin olduğu El Ehli Hastanesi’ni havadan bombaladı. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ilk verilere göre can kaybı 800’ün üzerinde.

Filistin’in işgal altındaki bütün köşelerinde, Batı Şeria’da ve Gazze’de Nazi İsrail devletinin soykırımcı ve ırkçı saldırganlıkları hız kesmeden sürüyor. Batı Şeria’da Filistinliler ve işgal altındaki Filistin’de de İsrail “vatandaşı” Araplar ırkçı kolluk kuvvetleri tarafından tutuklanıyorlar. Gazze’de su, gıda, yakıt ve ilaç yok. Gazze’nin kahraman doktorları, Siyonist devletin saldırılarında yaralananları anestezi ve ağrı kesiciler olmadan tedavi ediyor. İsrailli yerleşimciler havaalanlarında kuyruklar oluştururken, Filistinliler bombaların patlayıcı insafına bırakılmış olan evlerini terk etmeyi reddediyorlar.

Bu esnada Filistin direnişi geri çekilmiş değil. İsrail işgali altındaki şehirlere direniş güçlerinin saldırıları sürüyor. Teknik ve teknolojik olarak tepeden tırnağa teçhizatlı olan, emperyalist ülkeler tarafından ekonomik ve askerî yardımlara boğulan işgalci ordusu ve istihbarat servisi, 7 Ekim’de aldığı yüz kızartıcı yenilginin travmasını üzerinden atabilmiş değil. 7 Ekim sabahı 48 saat içinde kara harekatına başlayacağını duyuran Siyonist ordu, aradan geçen 10 günün ardından henüz kendi sözde başkentinde dahi duruma bütün yönleriyle hakim olamıyor.

ABD emperyalizminin onyıllar boyunca içinden çıkamadığı Vietnam Sendromu’nun bütün belirtileri, korsan devlet İsrail’in beti benzi atmış suretinden okunuyor. ABD ve Avrupa emperyalizmlerinin genelkurmayları, dış işleri ve savunma bakanları, hastayı ellerinde reçetelerle ziyaret ediyorlar ancak fayda etmiyor. Hiçbir ekonomik yardım paketi, hiçbir uçak gemisi, hiçbir bomba, hiçbir diplomatik hile, hiçbir medya yalanı hastayı iyileştiremiyor.

17 Ekim 2023 tarihinde Siyonist devlet tarafından işlenmiş olan tarihsel savaş suçu, İsrail’in çaresizliğinin ve korkaklığının bir göstergesidir. Bu savaş suçu, İsrail’in 1948’deki kuruluşundan bu yana hayata geçirdiği etnik temizlik politikasının bir parçasıdır. Bu savaş suçu, İsrail’in soykırımcı politikası çerçevesinde bir anomali değil, normdur; istisna değil, kuraldır. 

Filistinli direnişçilerle sahada yüz yüze gelmekten korkan düşman, Filistinlileri havadan bombalayarak onları korkutmaya, yıldırmaya ve vazgeçirmeye çalışıyor. Ve bunu yapamayınca da işlediği suçların kapsamını genişletmekten başka yol bulamıyor.

7 Ekim sabahı, Filistin direnişinin haklı ve meşru saldırısı başladıktan birkaç dakika sonra, bu şiddet karşısında şoke olmuş gibi davranan emperyalist ikiyüzlüler nerede? İçindeki yüzlerce insana mezar olan bir hastanenin vurulmasını kınayan Washington, Londra, Brüksel ve Paris merkezli hükümet protestoları nerede? Bu hükümetlerin, Filistinlilerin direnişini “terörizm” manşetleriyle dünyaya duyuran gazeteleri nerede?

Onların hepsi sessiz çünkü onların hepsi bu kirli savaş suçunun ortaklarılar. Onların hepsi sessiz çünkü onların hepsi Gazze Soykırımı’nın bir sonraki adımını planlıyorlar. Onların hepsi sessiz çünkü onlar, söz konusu Filistinlilerin direnişi olunca başvurdukları ahlaki mülahazaları, Siyonizmin imha savaşına uygulamaktan yana değiller. Onların hepsi sessiz çünkü onlar, Siyonizmin savaş suçlarını gizleme uğraşında Hamas’ı bir incir yaprağı olarak kullanmak istediler ancak şu an kral çıplak!

İşçi Demokrasisi Partisi olarak Siyonist devletin El Ehli Hastanesi’nde gerçekleştirdiği katliamı, tarihsel bir savaş suçu olarak lanetliyoruz. Filistin direnişine koşulsuz destek verdiğimizi bir kere daha yineliyoruz ve 15 Ekim’de, aramızdaki siyasal farklılıklar ne denli büyük olsa da, Filistin direnişini sahiplenen ve onunla dayanışma içinde olan bütün güçlere yaptığımız çağrıyı bir kere daha yapıyoruz: Gazze’deki soykırım planını durdurmak, Filistin halkının canını ve topraklarını, Siyonizmin katliam ve işgal planları karşısında tavizsiz bir şekilde korumak için derhal birlikte seferber olalım.

Tek devletli çözümün ve intifadanın safına!

Kahrolsun Siyonist İsrail devleti, yaşasın Filistin halkının intifadası!

Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!

Siyonist İsrail’le bütün ilişkileri kesin!

İsrail’e silah sevkiyatına son!

Yaşasın nehirden denize laik, ırkçı olmayan, birleşik Filistin!

Yorumlar kapalıdır.