Hukuksuzca işten atılan, direnişteki Özak Tekstil işçileri anlatıyor

Ben Merve Dizgin. 24 yaşındayım. 18 yaşımda liseden mezun olur olmaz Özak Tekstil’de çalışmaya başladım. Beş yıla yakın çalıştım; kısaca çalışma sürecini anlatayım. Haftanın 6 günü aralıksız her gün çalışıp mesailere aralıksız kaldım (resmi tatiller ve dini günler de bunlara dahil). Hiçbir sağlık sorunum yokken yoğun çalışma ve aralıksız mesailer sonucu bel fıtığı ve varis oluşmaya başladı. Lakin tüm bunlara rağmen çalışma hayatına devam ettim. Rahatsızlığımı dile getirmeme rağmen zorunlu mesailere kalmaya devam ettim. Bu arada mesai demişken, 2-3 saatlik uzama değil 7-8 saatlik mesailerden bahsediyoruz. Hatta çoğu kez sabahlara kalıp sonra eve gönderilip 2-3 saatlik dinlenme sonrası tekrar işe gelip yeni güne başlar gibi aynı adet ve performans istenildi. Üstelik tüm bunların yanında sözlü, psikolojik şiddete ve hakarete her zaman devam edildi.

Sonra ise 5 yıla yakın emeğin sonucunda bir pazar günü işe gelmemiz istendi, rahatsızlığımdan dolayı gidemedim ve pazartesi günü fabrika müdürü Hamit Akbalık tarafından hiçbir suçum yokken Kod 50 ile işten çıkarıldım. Hukuk mücadelesi başlatıp dava açtım fakat Nisan 2021’den beri hiçbir çözüm bulunmuş değil.

Dosyam sürekli Gaziantep-Şanlıurfa arası gidip geliyor. Beş yıllık emeğim çöpe atılıp göz ardı edildi. Bundan dolayı bu kişilerden şikâyetçi ve davacıyım. Adaletin yerini bulacağı günü bekliyorum.

Merve Dizgin

***

Özetle 5 yıla yakın çalıştım. Gece gündüz geç saatlere kadar mesaiye kalıyorduk. Cumartesi günleri tam gün mesai yapıyorduk sabahlara kadar, bazen bazı bayan arkadaşlarımız orada yatıyordu. Bunlar onlara yetmedi; üstüne bize hakaretler ediyorlar, tehditler yağdırıyorlardı. Yemekleri de düzgün değildi, Ramazan’da dışarıdan yemek siparişi veriyorduk. Servis sıkıntısı hep vardı, nerede kötü servis varsa Özak’taydı. Yetmedi üstüne pazar günleri de mesaiye geleceksiniz dedi Hamit Akbalık ve “Gelmeyeni işten çıkarırım,” dedi. Pazar günü mesaiye gitmedim diye beni işten attı. Bu hukuksuzluğa karşı dava açtım, dava hâlâ devam ediyor. Adaletin yerini bulacağı günü bekliyorum.

Fatma Sağın

Yorumlar kapalıdır.