Kadıköy belediye meclisi adayı Şanlıdağ: “Toplumsal cinsiyet eşitliğinden ve emekten yana bir belediyeciliği savunuyorum”

İşçi Demokrasisi Partisi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) listelerinden Kadıköy Belediyesi meclis üyesi adayı olan Merve Şanlıdağ TİP Kadıköy İlçe Örgütü’nün 10 Mart’ta gerçekleştirdiği Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. “Kadıköy’de toplumsal cinsiyet eşitliğinden, emekten yana ve bu doğrultuda çözümler üreten bir belediyeciliği savunmak için aday oldum” diyen Şanlıdağ konuşmasında şunları dile getirdi:

“İşçi Demokrasisi Partisi ve Kadın Dayanışması üyesiyim. Biz Tek Adam rejiminden gerçek kopuşun bir Emek İttifakı’ndan geçtiğine inanıyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz genel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi’yle ortak bir çalışma yürütmüştük. Şimdi de bu çalışmayı ileriye taşıdığımız için çok mutluyuz. Bu vesileyle, başlamadan önce, İşçi Demokrasisi Partisi adına Türkiye İşçi Partili yoldaşlarımızı selamlıyorum.

Kadıköy’de toplumsal cinsiyet eşitliğinden, emekten yana, ihtiyaç odaklı ve bu doğrultuda çözüm üreten bir belediyeciliği savunmak için aday oldum. Kadınların ev içi ve bakım emeğinin toplumsallaşmasında belediyelere büyük sorumluluk düşüyor. Her mahallede ücretsiz kreşler, çamaşırhaneler, bakımevleri, yemekhaneler: Bunlar belediyelerin sunacağı hizmetlerden sadece birkaçı. Aynı zamanda belediyeler, erkek şiddetiyle mücadelede de büyük bir rol oynamalı. Bu doğrultuda politika üretilmesine, nitelikli ve donanımlı sığınma evlerine, cinsel şiddet kriz merkezlerine ihtiyacımız var. Ve bu ihtiyaçların görünür kılınması için de kadınların belediyelerde, yerel yönetimlerde, karar mekanizmalarında yer alması gerekiyor. Eşit temsil, söz ve karar hakkımızı savunmamız gerekiyor. Belediye kaynaklarının kadınlar, çocuklar, lgbti+’lar, emekçiler yararına kullanılmasının yolu da emekçilerin yönetiminden ve denetiminden geçiyor. Sermayeden yana olan, rant ve kâr odaklı patron partileri bizim hiçbir ihtiyacımızı karşılayamaz ve hiçbir hakkımızı savunamaz. Bu nedenle baskıcı rejimden, kadın düşmanı kapitalist düzenden kopuş için “Emekçiler Yönetmeli” çağrımızı yineliyoruz. Oylar Türkiye İşçi Partisi’ne!”

***

İşçi Demokrasisi Partisi’nin Türkiye İşçi Partisi listelerinden İstanbul’da gösterdiği belediye meclis adayları:

Ataşehir Belediye Meclis adayı: Bektaş Deneri, öğrenci, 4. sıra

Eyüp Belediye Meclis adayı: Veysel Dönmez, kargo işçisi, 5. sıra

Kadıköy Belediye Meclis adayı: Merve Şanlıdağ, çevirmen ve Kadın Dayanışması üyesi, 7. sıra

Kağıthane Belediye Meclis adayı: M. Kemal Güllüoğlu, tekstil işçisi, 3. sıra

Sarıyer Belediye Meclis adayı: Enes Karakaş, Boğaziçi direnişçisi, 7. sıra

Sarıyer Belediye Meclis adayı: Alp Ata Türkoğlu, Boğaziçi Üni. öğrencisi, kontenjan adayı

Yorumlar kapalıdır.